Türkiye karanlığa gömülmeyecek

Basın Konseyi, ölümünün 18’nci yılında Uğur Mumcu'yu andı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Basın Konseyi, "Uğur Mumcu ve onun gibi seçkin gazetecilerin çizdiği yolda yürüyen meslektaşlarımız var oldukça, Türkiye karanlığa gömülmeyecektir" dedi.

Basın Konseyi, 24 Ocak 1993'de aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu'nun ölümünün 18'nci yılı dolayısıyla açıklama yayınladı. Açıklamada, "Türkiye'de öncülüğünü yaptığı araştırmacı gazetecilikle kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiyle aydınlatılmasını sağlayan ve gazetecilere de meslek uygulamalarında ışık tutan seçkin meslektaşımız Uğur Mumcu'yu ölümünün on sekizinci yılında saygı ve özlem ile anıyoruz" denildi.

Konsey'in açıklamasında Mumcu gibi öldürülen diğer gazetecilerin sırrının çözülememiş olmasının Türkiye'nin büyük bir ayıbı olduğu belirtildi. Açılama şöyle devam etti:

"Uğur Mumcu'nun uğradığı bombalı saldırının sırrının halen çözülememiş olmasını, Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve Hrant Dink gibi gazetecilerin öldürülmesinin arkasındaki güçlerin açığa çıkartılamamasını Türkiye'nin büyük bir ayıbı olarak görüyoruz. Başta siyaset kurumu olmak üzere tüm yetkililere, toplumu aydınlatma görevini üstlenmiş meslektaşlarımıza yapılan saldırıları aydınlatmak konusundaki görevlerini hatırlatıyor, bunun takipçisi olacağımızı vurguluyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir