Türkiye kendi Hollywood'unu kuruyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski SEKA arazisi olarak bilinen alanda 1.500 dönümlük film stüdyolarının kurulmaya başlandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOS ANGELES/SAN FRANCİSCO - Bir dizi temasta bulunmak için ABD'de bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ziyaretinin ikinci ve üçüncü gününde, Hollywood'da bulunan Universal Stüdyoları ile, San Francisco'daki Exploratorium Bilim Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ergün, bugün hala Türkiye'de çocukların derli toplu bilim merkezi görme şansına sahip olmadığını dile getirerek, hızlı bir şekilde Türkiye'nin 81 ilinde bilim merkezlerinin kurulmasını sağlayacaklarını, 3-4 yıl içinde büyükşehirlerde, 10 yıl içinde de Türkiye'nin bütün şehirlerinde bilim Merkezleri'nin ortaya çıkacağını anlattı.

Nihat Ergün, Los Angeles temaslarında dünyanın en büyük film endüstrisi Hollywood tesislerini yerinde inceleyerek, Türkiye'nin kendi Hollywood stüdyolarını kurmak için çalışmalar yaptığını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski SEKA arazisi olarak bilinen alanda 1.500 dönümlük film stüdyolarının kurulmaya başlandığını aktaran Ergün, "Filmlerin tamamı Hollywood'da stüdyoda çekildi. Bizse o filmlerde bambaşka bir dünya görüyoruz. Bir endüstri ortaya çıkarmışlar. Türk dizilerinin çok fazla ülkede izleniyor olması bizi de hareketlendirdi. Kocaeli'nde kurulan stüdyolarda TRT ile Osmanlı dizisi çekiyorlar" diye konuştu.

"Bu sektör doğarken, sadece bir sanatsal faaliyet değil, bir endüstriye nasıl dönüşebilir, bunun çalışmasını yapmak lazım" diyen Ergün, Kocaeli'nde stüdyoların yanı sıra dekor ve kostümleri yapan merkezlerin de olacağını ve buraların zamanla turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir