Türkiye, Scania kamyon satışında dünyada ilk 10'da

Scania Pazarlama Müdürü Şenkardeş, "Bu yılın yedi aylık döneminde 1040 kamyon satışı gerçekleşti" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama Müdürü Çağla Şenkardeş, ithal kamyon pazarında Scania kamyonlarının lider konumda olduğunu, bu yıl da bu liderliği sürdürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Scania kamyonlarını teslim etmek üzere Antalya'ya gelen Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama Müdürü Çağla Şenkardeş, yaptığı açıklamada, İsveç sermayeli Scania kamyonlarının 16 ton ve üzeri kamyon üretiminde önemli bir firma olduğunu anımsattı. Scania kamyonlarının sektörde oldukça iddialı olduğunu belirten Şenkardeş, Scania kamyonlarının Türkiye ithal kamyon pazarı liginde 7-8 yıldır lider konumda bulunduğunu söyledi. Şenkardeş, "İthal kamyon pazarı liginde bu yıl da liderliğimizi sürdürmeyi hedefledik. Bu yılın yedi aylık döneminde 1040 kamyon satışı gerçekleşti. Kendi sektörümüzde yüzde 31 pazar payı ile lideriz" dedi.

Sebze meyve ihracatçıları başta olmak üzere uluslararası alanda ihracatçı ve ithalatçı firmaların büyük ilgi gösterdiği Scania kamyonlarının satışının Türkiye'de her geçen yıl arttığına işaret eden Şenkardeş, şöyle devam etti:

"Euro 4 motorlu, EGR sistemli kamyon satışı yapıyoruz. Katkı maddesiz motor üretiyoruz. Kamyonlarımız sürücülere çok önemli kolaylıklar sağlıyor. Yakıt tüketimi çok düşük. Geçen yıl boyunca 800 kamyon satışı gerçekleştirdik. Bu yılın yedi aylık döneminde ise 1040 satış gerçekleştirdik. Bu yıl Türkiye pazarı da büyürken, Avrupa pazarında büyüme olmadı. Avrupa'da ihracat ve ithalat Türkiye gibi hızlanmadı. Türkiye, Scania kamyon satışında dünyada 10'ncu oldu."

Bu konularda ilginizi çekebilir