Türkiye şehitlerini uğurluyor

Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen askerlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa veriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerin cenazeleri, memleketlerinde toprağa veriliyor

Askeri uçakla memleketine götürüldü

Saldırıda şehit düşen Astsubay Çavuş Özdemir'in cenazesi, askeri uçakla Van'dan memleketi Eskişehir'de bulunan Askeri Havaalanı'na getirildi. Şehit Astsubay Çavuş Özdemir'in naaşı, daha sonra ambulansla, törenin düzenleneceği Reşadiye Camisi'nin avlusuna gönderildi.

Burada ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine, annesi Fatma, babası Metin, kardeşi Tuğçe Özdemir ve yakınları ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir milletvekilleri, diğer ilgililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Özdemir'in cenazesi düzenlenen törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Öte yandan bir grup, Bakan Avcı'ya aracından inip törenin düzenlendiği Reşadiye Camisi'nin avlusuna gittiği sırada tepki gösterdi.

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer'in naaşı havayoluyla Kars'a, ardından karayoluyla Göle ilçesine getirildi.

İkindi vakti Göle Merkez Camisi'nde Ardahan Müftüsü Aytekin Yılmaz tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Eskidemirkapı köyündeki baba evine getirilen Hançer'in naaşı, burada helallik alınmasının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze namazına, şehidin babası Selahattin ve annesi Sediye Hançer ile yakınları, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, 25. Piyade Hudut Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede, şehidin anne, babası ve akrabaları Kürtçe ağıtlar yaktı.

Salihli İlçesi'nde defnedildi

Saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'nde defnedildi.

Şehidin uçakla Akhisar ilçesine getirilen naaşı, buradan karayoluyla Salihli'nin Yörük Mahallesi Çınarlı Caddesi'ndeki babaevine getirildi, helallik alındı.

Daha sonra şehit için Hamidiye Camisi'nde askeri cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin ilçeye geç gelmesi nedeniyle cenaze töreni de ikindi namazından yaklaşık 1 saat sonra kılındı. 

Polis, cenaze öncesi cami çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu, yakındaki caddeler araç trafiğine kapatıldı. Cami avlusuna girmek isteyenler polis aramasından sonra alana alındı. Cami çevresindeki binalara Türk bayrağı asıldığı görüldü. Çevredeki vatandaşlar zaman zaman sloganlar attı, tekbir getirdi.

Törene şehidin annesi Saniye, babası Hüseyin Yatakdere, yakınları, bazı AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile çevre ilçelerin belediye başkanları da katıldı.

turgutlu-b.jpg

Göreve 4 ay önce başlamıştı

Ailenin tek çocuğu olan şehit Yatakdere'nin göreve 4 ay önce başladığı öğrenildi.

Ağabeyinin cenazesini üniformasıyla karşıladı

Saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un cenazesi, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin uçakla Akhisar ilçesine getirilen naaşı, buradan karayoluyla Turgutlu Devlet Hastanesine, ardından da konvoy eşliğinde Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak'taki baba evine getirildi, helallik alındı.

Şehidin 17 yaşındaki kardeşi Kahraman Artuğ, ağabeyinin askeri elbiseleriyle cenazeyi karşıladı. 

Helallik alınmasının ardından anne Sevcan Artuğ, gazetecilere, son görüşmelerinde oğlunun "Senin moralin bozuk, kapat ben seni yarım saat sonra ararım" dediğini, bir daha görüşmediklerini dile getirdi.

Cenaze törenine şehidin babası Ercan, annesi Sevcan, kardeşi Kahraman Artuğ ile yakınları, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa milletvekilleri, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Polis camii çevresinde önlem aldı

Namazın ardından şehidin naaşı, cenaze nakil aracına kadar askerlerin omzunda taşındı. 

Baba Ercan Artuğ, törene katılanlarla birlikte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak, "Dimdik duracağız, bu vatanı böldürmeyeceğiz" dedi. 

Şehidin naaşı askeri törenin ardından Turgutlu Belediye Mezarlığının Şehitlik bölümüne defnedildi. 

Cenaze sırasında polis cami çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Oğlunun tabutuna sarıldı

Saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi. 

Şehidin naaşı uçakla Adana'ya, ardından karayoluyla Tarsus ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze, evin çevresinde bekleyen çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Şehidin babası Hayri Gözen, cenaze aracına çıkarak oğlunun tabutuna sarıldı.

Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

mersin-b.jpg

'Oğlum içim dik duracağım, oturmayacağım'

Anne Fatma Gözen de oğlunun gömleğini öperek, gözyaşı döktü. Acılı anne, "Oğlumu ben ölmesi için mi gönderdim? Çok büyük bir ateş düştü yüreğimize. Benim oğlum 'Seni bırakmayacağım' diye söz vermişti. Oğlumu aldılar benden" diyerek ağıt yaktı. 

Gözen, oturmasını isteyen yakınlarına da "Oğlum içim dik duracağım, oturmayacağım" diye karşılık verdi.

Törenine katılanlar, terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı.

Törende, şehidin, polis olan ablası Doğa Gözen, kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Cemre Salih Gözen'in cenazesi, Tarsus Şehitliği'nde defnedildi.

Öte yandan, Tarsus'ta, şehidin baba evinin bulunduğu Yeşilyurt Mahallesi ile ilçe merkezinde evlere ve iş yerlerine bayrak asıldı.