'Türkiye şifa merkezi olacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastanelerini tamamladığımızda sunulan hizmet kalitesi yükselecek ve Türkiye şifa merkezi olacaktır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Academic Hospital açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımızın teşhis ve tedavi için başka ülkelere gittiği dönemlerden hamdolsun aynı amaçla başka ülkelerden ülkemize gelen veya gelinen günlere ulaştık. Artık vatandaşlarımız, özel hastaneden hizmet almak için bir servet ödemek, büyük borçların altına girmek, hatta rehin kalmak zorunda değiller. Bu devri geride bıraktık. Onlar eski Türkiye'de kaldı. Eskiden bırakın teşhisi, tedaviyi hastane ziyaretleri dahi bir çileydi. Hastanelerde, uzman doktordan vazgeçtik, pratisyen hekim bile bulmak büyük bir sıkıntıydı. Şu an ise ülkemiz hastanelerinde 141 bin doktor görev yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Gece yarısı sıraya girilen, hastaların insan yerine konulmadığı, hastanelerin pislik içinde olduğu, sağlam girenin hasta çıktığı bir ülkeden buralara geldik." diyen Erdoğan, "Şimdi insanımız devlet hastanelerinde bile Avrupa'nın birçok özel hastanesinde olmayan hizmeti ücretsiz alabiliyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Eskiden bırakın teşhisi, tedaviyi, hastane ziyaretleri dahi bir çileydi. Hastanelerde uzman doktordan vazgeçtik, pratisyen bir hekim bulmak, büyük bir sıkıntıydı. Şu an ise ülkemiz hastanelerinde, 141 bin doktor görev yapıyor. Tıp fakültelerimizde eğitim alan 71 bin gencimiz var." dedi.

"Türkiye şifa merkezi olacaktır"

"Şehir hastanelerini tamamladığımızda sunulan hizmet kalitesi yükselecek ve Türkiye şifa merkezi olacaktır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin sağlık turizmi alanında rakiplerine göre çok üstün niteliklere sahip olduğuna inanıyorum. İnşallah 14 yıllık hayalim olan şehir hastanelerimizin devreye girmesiyle özellikle bu konuda çok daha farklı bir seviyeye geleceğiz. Şu anda şehir hastanelerimizin açılış dönemine de geldik. Yanılmıyorsam önümüzdeki ay birini açıyoruz ve hedef; 30 büyükşehirin tamamında inşallah şehir hastaneleri açmak. Bunlardan iki tane de İstanbul nasibini alacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle, kanser dahi, ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız gerekir. Biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli. Hassas olalım, buralarda suistimale fırsat vermeyelim." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir