”Türkiye ve Azerbaycan iki ayrılmaz kardeş”

Başbakan Erdoğan, Zagulba Sarayı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan'ın iki ayrılmaz kardeş olduğunu belirterek, "Bizler ailenin birer fertleriyiz. Merhum Aliyev'in ifade ettiği gibi 'tek millet, iki devlet'. Bu tabii lafta değil uygulamada da kendisini gösteriyor, gösterecek. Bizler birbirimize güç katmak suretiyle geleceği hazırlayan iki ülkeyiz" dedi.

Erdoğan, Zagulba Sarayı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri, bölgesel konuları ve uluslararası gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Azerbaycan iki ayrılmaz kardeş. Bizler ailenin birer fertleriyiz. Ulu Önder merhum Aliyev'in ifade ettiği gibi 'tek millet, iki devlet'. Bu tabii lafta değil uygulamada da kendisini gösteriyor, gösterecek. Bizler birbirimize güç katmak suretiyle geleceği hazırlayan iki ülkeyiz. İnanıyorum ki bu gayretlerimiz, çalışmalarımız meyvesini her alanda veriyor.

Azerbaycan'a her gelişimde daha çok gelişmiş, inkişaf etmiş görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu bizleri sevindiriyor. Azerbaycan'ın zenginliği, gelişmişliği bizim zenginliğimizdir. İnanıyorum ki bizim zenginliğimiz de aynı şekilde Azerbaycan'ın zenginliğidir. İçerideki huzurumuz aynı şekilde birbirimizin huzurudur."

Erdoğan, bir arada olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli yer tutacağını belirtti.

İlham Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan'ın dost ve kardeş ülkeler olduğunu hatırlatarak, "Türkiye bizimle birlikte, ortak hareket etmektedir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir