Türkiye yağışlı havanın etkisi altında

Hava sıcaklığı güney ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken,Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağışlar görülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı güney ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken, kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis, gece saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu, İç Anadolu'da güneyli, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli olarak esecek. 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis, gece saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. 

Vatandaşlara kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji, rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları, zamanla Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusunda güneyli, zamanla kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesini beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.