”Türkiye yanıyor, 7 çare söyledik”

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, hükümetin, ekonomik kriz karşısında hiçbir tedbir almadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, işsizlikle mücadele konusunda muhalefetin önerilerini soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Git öğren de gel. IMF'ye sor, özelleştirmeden vazgeç" demediklerini ifade ederek, "Denilmeyeceği için değil, Türkiye yanıyor. Pratiği olan, uygulanabilir çare söylemek lazım. 7 çare söyledik" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, hükümetin, ekonomik kriz karşısında hiçbir tedbir almadığını, her şeyin kendi haline bırakıldığını iddia etti. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Eğer bildikleri bir çözüm varsa çıksınlar, söylesinler. Onları çözümlerini söylemeye davet ediyorum. Eğer çözüm söylerler, ben de uygulamazsam siyasi hayatımı noktalamaya hazırım" dediğini anımsattı.

Baykal, şunları söyledi:

"Siyasetçiler arasında böyle bir meydan okuma olduğu zaman, genellikle küçümsenir. Başbakan, çıkar 'Bildiğin çareyi söyle' der. Öbürü de 'çare bilmiyorsan, orada oturmaya ne hakkın var. İktidar acizlik yeri değildir. Bilmiyorsan, başbakanım diye ne dolaşıyorsun. Geldiğim zaman gösteririm' der.

Böyle polemikler yapılır. Biz, bunu yapmadık. Yapılamaz olduğu için değil, Türkiye'nin şartları çok ciddi olduğu için. 'Buna gerek yok' dedik ve o üsluba girmedik.

Şu anda Türkiye, kritik bir noktada. İktidarın uygulayabileceği, pratiği, uygulanabilirliği, geçerliği, anlamı olan somut öneriler söylemek lazım. Buna inandığımız için işi yokuşa sürmedik, çıkmaza sokmadık."