Türkiye'nin 'Sağlık Turizmi Potansiyeli' tanıtılacak

İstanbul'da düzenlenecek "4. Global Spa Zirvesi"ne, spa ve sağlık sektörünü temsilen 40 farklı ülkeden 300'ün üzerinde üst düzey yönetici katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık turizmi alanında dünyanın önemli platformlarından biri olan "4. Global Spa Zirvesi", 16-19 Mayıs tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünun girişimleriyle İstanbul'da düzenlenecek.

Zirve kapsamında, spa ve sağlık sektörünü temsilen 40 farklı ülkeden 300'ün üzerinde üst düzey yönetici ve delege İstanbul'a gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, zirvenin İstanbul'da gerçekleştirilmesinin Türkiye'nin kongre ve sağlık turizmi olanaklarının tanıtılmasına ve gelişimine olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.

Zirvede,  sağlık turizminin geleceği, yeni eğilimler, başarıyı etkileyen faktörlerin tartışılacağını belirten Taşbaşı, "Zirve, sadece İstanbul'un değil Türkiye turizmine, turizm gelirlerinin artmasına destek sağlayacak bir organizasyon olacak. Turizmi çeşitlendirmek için çalışmalar yapıyoruz, bu anlamda sağluk turizmine de önem veriyoruz" dedi.

Türkiye'nin 2009 yılındaki en büyük sıkıntısının, turist sayısı artmasına rağmen, turizm gelirlerinin aynı oranda artmaması olduğunu dile getiren Taşbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretçi sayısını yükseltiyoruz ama turizm gelirlerini istediğimiz düzeyde artıramıyoruz. Turizm gelirlerinin artması, daha kaliteli turist gelmesi ve turizmde iyi bir tanıtım için sağlık turizminde bu organizasyonu düzenledik.

Bu zirveden beklentimiz, ülkemize gelen insanların başta İstanbul olmak üzere, hem tesislerimizi hem doğal kültürel ve tarihi yerlerimizi görüp ziyaret etmeleri. İstanbul'un bir dünya kenti, Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olduğu bilincine vararak ülkelerine dönecek olan misafirlerimiz Türkiye'yi tanıtacak. Zirveye sağlık turizmiyle ilgili üst düzey 300 yönetici katılacak. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye'ye gelecek kişilere yardımcı olacaklar. Bunun için biz de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor ve destekliyoruz."

İstanbul'un özellikle medikal turizm alanında çok gelişmiş bir kent olduğuna değinen Taşbaşı, "Zirveye katılanlar İstanbul'daki özel hastanelerin, dünya standartlarının neredeyse yakınına uygun olduğunu görecekler. Böylece biz buralarda yabancıların daha kolay, düzgün, temiz, ve daha ucuz hizmet almalarını sağlamış olacağız ve turizm gelirlerimizi artıracağız" diye konuştu.

"4. Global Spa Zirvesi"

İstanbul'da 16-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek zirvenin ikinci gününde, "All About Turkey" adı altında Türkiye'nin spa, termal, wellness ve medikal turizm olanaklarının tartışılacağı bir bölüm olacak. Bu bölümde Dr. Sinan İbiş, Dr. Zeki Karagülle, Mehmet Kabas, Belgin Aksoy ve Ümit Atalay konuşmacı olarak yer alacak.

Panel sonrasında aynı gün, Çırağan Sarayı bahçesinde kokteyl yapılacak, sonrasında "Hoşgeldiniz Yemeği" düzenlenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir