Türkiye'nin 24. 'Yeşil Yıldızlı' oteli Kapadokya'da

DoubleTree by Hilton Avanos Kapadokya, bölgenin ilk Yeşil Yıldız alan oteli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NEVŞEHİR - Türkiye'nin 24. "Yeşil Yıldızlı" oteli, DoubleTree by Hilton Avanos Kapadokya oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2006 yılında başlattığı "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri Projesi" kapsamında Bakanlık belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen bir çevre etiketi uygulaması olan Yeşil Yıldız'ı kazanan DoubleTree by Hilton Avanos Kapadokya, bu alanda hem Türkiye'de sayılı oteller arasına girdi hem de Kapadokya bölgesinin ilk Yeşil Yıldız kazanan oteli oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan DoubleTree by Hilton Avanos Kapadokya'nın Genel Müdürü Nedim Bahar, şunları söyledi: 
"Otelimizde kullanılan elektrikli ürünler çevreye duyarlı sertifikaya sahiptir ve hepsi A plus enerji tüketirler. İşletmemizin tüm departmanlarından çıkan çöpler, konumlarına göre ayıştırılarak lisanslı geri dönüşüm firmasına verilir. Mutfaktan çıkan atık yağlar, sertifikalı ve lisanslı atık yağ firmasına verilmektedir. Odalardan çıkan kullanılmış sabunlar toplanarak, Antalya'da bir fabrikaya yollanmaktadır. Burada bu sabunlar tekrar kullanılır hale getirilip geliri de kimsesiz çocuklara gitmektedir. İşletmemiz aynı zamanda bölge İçanadolu bölgesinin tek çevre mühendisi bulunduran oteli konumunda. Çevreye duyarlılık konusunda her türlü dernek ve sosyal sorumluluk projelerini yerine getirmekteyiz. Tüm bu uygulamalarımız neticesinde Yeşil Yıldız'lı oteller arasına biz de dahil olduk."
Bahar, Çevre Eylem Planlaması ile mevcut enerji sarfiyatlarını minimize edebildiğini, böylelikle enerji maliyetlerinde yüzde 20 ile 80 arasında düşüş sağlayabildiğini, personel eğitim uygulamaları ile çalışanların bilinçlenmelerini sağladıklarını da vurgulayarak, otelin mutfak kısmında da israfı önlemek için adet sunum uygulamaları yaptıklarını sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir