Türkiye'nin 5 yıllık CDS'lerine alım önerdi

Morgan Stanley, Ortadoğudaki gelişmeler ve cari açık nedeniyle Türkiye'nin 5 yıllık CDS'lerine alım, Brezilya'nın 5 yıllık CDS'lerine satış önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Yatırım Bankası Morgan Stanley, en iyi kredi önerileri arasında ikinci sırada Brezilya'nın 5 yıllık CDS'lerine satış Türkiye'nin 5 yıllık CDS'lerine alım önerdi.

Banka dün tarihli global raporunda, "Ortadoğu'daki jeopolitik durum artan bir şekilde istikrarsız bir hal alıyor, güçlü bir politik liderlik sayesinde, Türkiye ne kadar dayanıklı kalsa da mecburen Suriye konusundaki kötüleşmeden etkilenecektir. Makro tarafta ise yüksek cari açık ve kurumsal tarafın döviz cinsi açığı (exposure) TL açısından baskı yaratıyor ve biz bu durumun en azından 2012 ilk çeyreğin son gününe kadar sürmesini bekliyoruz. Bu zamana kadar Türkiye hem politik hem de ekonomik gelişmeler dikkate alındığında daha kötü performans gösterecek" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i bugün TSİ 10:15 itibariyle 268.4 baz puandan işlem görüyor. Geçen yıl aynı tarihte 130 baz puanın altını test eden Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri bu yıl Ekim ayında 310 baz puanı aşarak yılın en yüksek seviyesini gördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir