Türkiye'nin gururuna 28 milyon lira

Erdoğan,12 Dev Adam'ın her birine 1.5 milyon lira ve 500 altın verileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünya ikincisi olan Basketbol (A) Milli Takımını Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Erdoğan,12 Dev Adam'ın her birine 1.5 milyon lira ve 500 altın verileceğini açıkladı.

12 Dev Adam gönüllerimizin şampiyonu oldu diyen Erdoğan, "28 milyon TL'lik çeki Federasyona Başkanınıza temsil edeceğim. Artık o size bunu ya nakit ya da çek olarak verecektir. Ayrıca ödül yönetmeliği gereği kişi 500 cumhuriyet altını verilecektir" dedi.

Erdoğan bu arada Ali Ağaoğlu'nu işaret ederek "Bazı dostlar da süratle vaatlerini yerini getirirlerse memnun oluruz" ifadesini kullandı.

A Milli Takım Baş antrenörü Tanjevic ise "Moral desteğiniz bizi çok memnun etti. 8 yıldır Türkiye'deki ilerleme büyük faktör olarak ortaya çıktı. Basketboldaki başarı, Türkiye'yle ilgili fikirlerin gelişmesine yardımcı oldu" diye konuştu.

Öte yandan 12 Dev Adam ve başantrenör Bogdan Tanjevic ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, başbakandan önce TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti.

Şahin, (A) Milli Takım'ın başarısının, milleti gururlandırdığını, çok önemli bir başarı elde ettiğini ifade ederek, oyunculara "Milletimizin gönlünde siz şampiyonsunuz" diye seslendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir