Türkiye'nin ilk 'Sanal Mikroskopi Ünitesi' kurulacak

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kurulacak bu sistem sayesinde, patoloji eğitimi Türkiye'de de e-okul ortamında gerçekleşebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine "Sanal Mikroskopi Ünitesi"nin kurulacağı bildirildi.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Patoloji Ana Bilim Dalı'nın hayata geçirdiği proje ile üniversiteye "Türkiye'nin ilk Sanal Mikroskopi Ünitesi" kurulacak.

ABD, Kanada ve Avrupa'da 20'yi aşkın üniversitenin tıp fakültelerinde uygulanan bu sistem sayesinde, patoloji eğitimi Türkiye'de de e-okul ortamında gerçekleşebilecek.

Gerçek bir mikroskobu taklit edecek şekilde taranmış ve depolanmış olan doku kesitlerine ait görüntülerin bilgisayar ortamına aktarıldığı sistem, evde ya da başka bir mekanda kullanılabilecek.

Patoloji uygulama eğitimi ya da sınavlar sanal ortamda gerçekleştirilebilecek. Çok sayıda kullanıcının yararlanabileceği e-okul, Türkiye'deki diğer tıp fakültelerine de eğitim hizmeti sunabilecek.

DEÜ Hastanesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özgül Sağol, Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu ve Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer'in hazırladığı araştırma projesi çerçevesinde temeli atılan sanal mikroskopi ünitesi, 2010 eğitim yılında hizmete sunulmuş olacak.

DEÜ Hastanesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, patolojide öğretim elemanı ihtiyacı duyan Türkiye için bu uygulamanın çok yararlı olacağına inandıklarını kaydetti.