Türkiye'ye 111 yeni tesis

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 111 tesis yarın açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapılan ve toplam maliyeti 8 milyar 365 milyon lira olan 111 tesis, yarın törenle hizmete açılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 111 dev tesisin açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"5 adeti baraj, 48 hidroelektrik santrali, 12 dere ıslahı ve taşkın koruma tesisi, 5 gölet, 11 sulama tesisi, 10 içmesuyu tesisi, 3 meteoroloji radarı, 5 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, 6 kent ormanı ve mesire yeri, 6 milli park, yarın vatandaşların hizmetine sunulacak. Bu tesislerle; yılda 7 milyar 100 milyon kilowatt/saat elektrik üretilecek, 721 bin 153 dekar tarım arazisi sulanacak, yılda 124 milyon metreküp içme-kullanma suyu temin edilecek, 2 il, 16 ilçe, 43 köy ve 23 bin 350 dekar arazi taşkından korunacak, meteorolojik tahminler daha isabetli olacak, vatandaşlar nefes alabilecekleri mekanlara kavuşacak. Tesislerin toplam maliyeti 8 milyar 365 milyon liradır."

Açıklamada, yarın açılışı yapılacak tesislerin bazıları hakkında şu bilgiler verildi:

Temelden 218 metre yüksekliği ile ülkenin en yüksek, Avrupa'nın 6. yüksek barajı Karaman Ermenek Barajı'nın hidroelektrik santrali tamamlandı. 302,4 MW kurulu gücündeki Karaman Ermenek HES ile yılda takriben 1.2 milyar kilowatt/saat elektrik üretilecek.

Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynağımız hidroelektrik enerjinin üretimini sağlayacak ve Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmeliği çerçevesinde özel sektör tarafından tamamlanan 47 adet HES de hizmete açılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir