Türkiye'ye iki farklı motor seçeneğiyle gelecek

5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon son çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya prömiyeri 81. Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılan Lancia Markası'nın, "5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon" modeli bu yılın son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak.

İtalyan tarzını, yenilikçiliğini ve çevre dostu anlayışını sadece 3,84 metrelik bünyesinde toplayan ve ilk olarak 25 yıl önce yollarda yerini almaya başlayan Lancia Ypsilon efsanesinin 4. kuşağını temsil eden bu yeni model, markanın "Mini Amiral Gemisi" unvanını taşıyor.

İtalya'nın aristokrat otomobil üreticisi Lancia'nın lüks küçük sınıfta yer alan modeli Ypsilon'un yeni nesli Cenevre Fuarı'nda resmen tanıtılan 5 kapılı Yeni Lancia Ypsilon, lüks kavramı ile teknoloji ve sürüş keyfini bir arada sunuyor. 2011 yılında 25. yaşını kutlayan ve günümüze kadar 1.5 milyon adetten fazla satılan Lancia Ypsilon'un tamamen yenilenen bu versiyonu, Lancia'nın "Mini Amiral Gemisi" unvanına sahip.

İtalya'nın Torino kentinde yapılan "5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon" modelinin uluslararası basın lansmanı toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Alfa Romeo-Lancia Türkiye Marka Direktörü Arzu Çolakoğlu, son iki yıldır Türkiye'de Lancia'nın Delta modeli ile pazarda yer aldıklarını söyledi.

Çolakoğlu, 5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon'un gelmesiyle birlikte Lancia satışlarında da önemli bir artış olacağını dile getirerek, "Bu yıl sonuna kadar 400 adedin üzerinde Lancia satışı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon'un Türkiye'de fiyatlandırılmasına ilişkin de fizibilite çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çolakoğlu, otomobilin Türkiye'de satışa sunulacak fiyatına ilişkin Lancia ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yeni Ypsilon Türkiye'de biri benzinli diğeri dizel olmak üzere 2 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Best New Engine ve Best Green Engine 2011 Ödülüne sahip olan 0.9 cc'lik 85 HP güç üreten, 99g/km karbondioksit emisyon değeri ile segment lideri ve iki silindirli TwinAir benzinli motor seçeneği Lancia Ypsilon'da otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Türkiye pazarında yerini alacak diğer seçenek ise tek turbo dizel motor 1.3 litrelik 95 HP'lik Multijet güç ünitesi olacak. Yeniden tasarlanan süspansiyonları ve şasisi sayesinde Yeni Ypsilon, kullanıcısına maksimum konfor sağlamayı garantiliyor.

Lancia Delta'da da kullanılan "Magic Parking" (Sihirli Park) sisteminin ikinci nesliyle donatılan Yeni Lancia Ypsilon, araç sahiplerine metropollerde kolaylıkla park etme imkanı sunuyor. 5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon İtalya'da 12 bin 400 avro başlangıç fiyatı ile satışa sunuluyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir