Türkiye'yi orta üretim tuzağından kurtaracağız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Türkiye'yi orta üretim tuzağından kurtarıp, yüksek teknolojiye dayanan, nitelikli üretim yapan, katma değeri yüksek ürünler üreten ve satan ülke konumuna getireceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'yi "orta üretim" tuzağından kurtararak yüksek teknolojiye dayanan, nitelikli üretim yapan, katma değeri yüksek ürünler üreten ve satan ülke konumuna getireceklerini söyledi. Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Işık, gezi olayları ve 17 Aralık'tan sonra yaşanan gelişmelerin, 30 Mart seçimlerini yerel seçim olmaktan çıkardığını savunarak, "Artık bu seçimler Türkiye'de siyaseti vesayet altına almaya çalışanlara karşıvereceğimiz en önemli mücadeledir" dedi.

Işık, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, devraldığı bakanlığın Türkiye'nin geleceğini şekillendireceği önemli bakanlıklardan olduğunu belirterek, 2023'te 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla (GSMH) ve kişi başına 25 bin dolar milli gelir hedeflediklerini anımsattı. 

Hedeflerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını anlatan Işık, "Türkiye'yi orta üretim tuzağından kurtarıp, yüksek teknolojiye dayanan, nitelikli üretim yapan, katma değeri yüksek ürünler üreten ve satan ülke konumuna getireceğiz" ifadesini kullandı. 

Işık, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün bu konuda çok değerli çalışmalar yaptığını dile getirerek, aynı çalışmaları sürdüreceklerini ve bazı ilaveler yapacaklarını kaydetti. 

Türkiye'nin ihracatını 500 milyar dolara getireceğine dikkati çeken Işık, "Sadece tekstil satarak, tarımla getiremez. Mutlaka yüksek teknolojiye dayalı ürün satmamız gerekiyor. Bunun içinde Ar-Ge harcamalarını artırıyoruz. İnnovasyona çok ciddi önem ve destek veriyoruz. Teknolojinin kullanımına, sanayicimizin yaşadığı sorunların çözümünde güçlü iş birliği yapan üniversite-sanayi ve kamu iş birliğini maksimize etme noktasına geliyoruz. Göreceksiniz, artık sanayici 'yüksek teknolojiye dayalı üretim yapacağım ama yanımda kimse yok' demiyor bugün, yarın daha da kendisini güvende hissedecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu. 

Işık, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünü Gebze Teknik Üniversitesine çevireceklerini belirterek, Gebze Teknik Üniversitesini, sanayiyi ve TÜBİTAK'ı birbirine entegre edeceklerini söyledi. 

TÜBİTAK'ta çalışanların üniversitede master ve doktora yapmasını teşvik edeceklerini aktaran Işık, "Aynı zamanda TÜBİTAK'ta doçent ve profesörlerin Gebze Teknik Üniversitesinde ders vermelerinin önünü açacağız. İnanıyorum ki Gebze Teknik Üniversitesi, teknik üniversiteler arasında kendisini kısa zamanda fark ettirecek" şeklinde konuştu. 

Işık, yaklaşan seçime ilişkin ise, her seçimde oy oranının arttığını ifade ederek, belediye başkan adayların açıklanmasının ardından hep birlikte yola devam edileceğini anlattı. 

"Gezi olayları ve 17 Aralık'tan sonra meydana gelen olaylar, 30 Mart seçimlerini sadece yerel seçimler olmaktan çıkardı, artık bu seçimler Türkiye'de siyaseti vesayet altına almaya çalışanlara karşı vereceğimiz en önemli mücadeledir" diyen Işık, "Millete operasyon yapmanın bedelini, o yapılan operasyona suç ortaklığı yapanların alacağı, göreceği bedeli sandıkta göstereceğiz. 30 Mart'ta Türkiye'ye içeriden veya dışarıdan küresel veya yerel ölçekte kimsenin operasyon yapamayacağını tescilleyeceğiz. Üzerimize düşen görev, bugüne kadar Kocaeli teşkilatlarının başarılı şekilde yaptığı her haneye ulaşmaktır" diye belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir