'Türkiye'nin göçle mücadelesi takdir ediliyor'

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yıldız, "Bizi katlandığımız mali külfet konusunda, yaptığımız fedakarlık konusunda takdir ediyorlar. Bizimle iş birliği olmadan bu konuda çok sonuç alınmayacağını itiraf ediyorlar." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bali Süreci'ne üye 45 devletin yanı sıra 24 katılımcı ülke ile ajansların iştirakiyle yapılan Bali Süreci Hükümet ve İş Dünyası Forumu'nda Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız temsil etti.

Perth'teki 2 günlük toplantıların ardından Melbourne'daki Türk toplum temsilcileri ile bir araya gelen Yıldız,  yaptığı açıklamada, forumda yasa dışı göç, insan kaçakçılığı, çocuk istismarı ve modern kölelikle mücadele konularının ele alındığını aktararak Türkiye'nin bu konudaki mücadelesinin katılımcı ülkeler tarafından takdirle karşılandığını belirtti. Yıldız, şöyle devam etti:

"Bizi katlandığımız mali külfet konusunda, yaptığımız fedakarlık konusunda takdir ediyorlar. Bizimle iş birliği olmadan bu konuda çok sonuç alınmayacağını itiraf ediyorlar ve aslında herkes de Türkiye'nin bu konuda uluslararası toplumdan daha çok destek görmesi gerektiğini kabul ediyor."

Toplantıda katılımcı ülkelerin, yasa dışı göç ve modern köleliğin ortadan kaldırılabilmesi için hükümetler ile iş dünyasının üzerine düşeni yapması gerektiği görüşünü savunduğunu ifade eden Yıldız, "Bu yasa dışı göçe ve insan ticaretine veya çocuk istismarına bir şekilde kaynaklık eden ülkeler var, transit olan ülkeler var, buraya yansımaları var. Herkesin kabul ettiği bir şey var ki Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapan ülkelerin başında geliyor." dedi.