'Türkiye'nin yanında milli bir duruş bekliyoruz'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, CHP Antalya Milletvekili Akaydın'ın sözlerine ilişkin, "Kahraman şehitlerimize ve gazilerimize yönelik saygısız tavrın yerine, Türkiye'nin yanında milli bir duruş bekliyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz şehitleri için sarfettiği, "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." sözlerine ilişkin, "Ana muhalefet partisinin temsilcileri şehitlerimize hakaret yetkisini nereden bulmaktadır? Kahraman şehitlerimize ve gazilerimize yönelik saygısız tavrın yerine, Türkiye'nin yanında milli bir duruş bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Twitter hesabı üzerinden, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın sözlerine tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz’da demokrasimize kast eden hainlere karşı milletimizin ortaya koyduğu mücadeleyi değersizleştirmeye dönük açıklamaları kınıyorum. Aziz milletimizin kahramanlık destanına 'tiyatro' diyenler bu ülkeyi ve demokrasimizi savunmaktan 'kontrollü kaçışı' sürdürüyor. Ana muhalefet partisinin temsilcileri şehitlerimize hakaret yetkisini nereden bulmaktadır? Kahraman şehitlerimize ve gazilerimize yönelik saygısız tavrın yerine, Türkiye'nin yanında milli bir duruş bekliyoruz."