TÜRKONFED'in yeni başkanı Süleyman Onatça oldu

TÜRKONFED'in kurulduğu 2004 yılından bu yana yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlenen Onatça, başkanlık görevine getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nda (TÜRKONFED) başkanlık görevine Süleyman Onatça seçildi.

Konfederasyondan yapılan açıklamada, Konfederasyonun yeni yönetim kurulu başkanının 1 Eylül 2012 tarihi itibariyle Süleyman Onatça olduğu bildirildi.

TÜRKONFED'in kurulduğu 2004 yılından bu yana yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlenen Onatça, layık görüldüğü görevin kendisi için gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

10 binden fazla iş insanının çatı kuruluşu olan TÜRKONFED'in yurt genelinde 16 federasyon ve 130 dernekle temsil edildiğini vurgulayan Onatça, konfederasyonun asıl gücünü gönüllülük, tarafsızlık, bağımsızlık ve şeffaflık ilkelerinden aldığını ifade etti.

Böyle bir kuruluşun başkanı olmanın ağır bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini aktaran Onatça, "Takım çalışmasına inanan biriyim. Yönetim kurulumuzda çok değerli arkadaşlarımız var. Federasyon yöneticilerimiz ve dernek başkanlarımızla yeni bir çalışma dönemine gireceğiz" dedi.

Görevi devraldığı Erdem Çenesiz başta olmak üzere kendisinden önceki başkanlar gibi özveriyle çalışarak TÜRKONFED'i daha ileri noktalara taşıyacağını dile getiren Onatça, bütün çaba ve projelerinin ekonomisi güçlü, kendine güvenen mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye için olacağını vurguladı.

Her gün daha fazla önem kazanan sivil toplum kuruluşlarının görevlerinin büyüklüğüne inanan biri olarak, diğer kuruluşlarla da işbirliğine önem vereceklerine dikkati çeken Onatça, "İş dünyasının genel ve güncel sorunlarını başta hükümet yetkilileri ve bürokratlar olmak üzere ilgili kesimlere çözüm önerileriyle birlikte aktarılması görevini en iyi şekilde yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu'nda Süleyman Onatça'dan boşalan Başkan Yardımcılığı görevine Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Emin Bahri Uğurlu getirildi.

1951 Adana doğumlu olan Onatça, 1982 yılından bu yana kimya, yapı malzemeleri ve otomotiv sektörlerinde aktif olarak ticaret ile uğraşıyor.

Onatça Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı olan Onatça, daha önce Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığı, Çukurova Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği Başkanlığı, Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği Başkan Yardımcılığı, Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanlığı, TÜRKONFED Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir