TÜSİAD'dan sağduyu çağrısı

Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan TÜSİAD, sağduyu çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan açıklamada, Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısının şiddetle kınanırken, insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenler ile aynı gün Adıyaman'da gerçekleşen çatışmada şehit düşen askerin kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulunuldu. 

TÜSİAD, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtilirken, insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenler ile aynı gün Adıyaman'da gerçekleşen çatışmada şehit düşen askerin kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dilendi. 

Saldırıda ve çatışmada yaralananlara acil şifalar dileğinde bulunulan açıklamada, Suruç saldırısının Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini, demokrasisini ve toplumsal huzurunu hedef alan ağır bir saldırı olduğu vurgulandı. 

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 

"Gelinen aşamada öncelikli ihtiyaç, tüm yurttaşlarımızın yaşama hakkının ve güvenliğinin garanti altına alınması ve yurttaşlarımızın giderek ağırlaşan bölgesel şartların ülkemiz sınırlarına ulaşan olumsuz etkilerinden her anlamda korunmasıdır. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu korkunç saldırıyla bir kez daha hep birlikte görüyoruz ki iç ve dış politikada çözüm bekleyen ve birbirinden ayrı düşünülemeyecek sorunlarımızın acilen ortak bir siyasi akıl ile ele alınmasına ihtiyaç vardır.  

Suruç'taki bombalı saldırının milletçe tanık olduğumuz acı olayların son halkası olmasını diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu korkunç eylemin suçlularını en kısa sürede ortaya çıkarmalarını bekliyoruz. Toplum olarak da sağduyumuzu kaybetmeden, insan hakları, demokrasi ve laiklik kavramlarına sahip çıkarak saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz."