TÜSİAD'dan Kudüs değerlendirmesi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin, "Bu karar tüm dünyada şiddetin patlamasını tetikleyebilecek yanlış ve sorumsuz bir karardır. Bu yanlış karardan acilen geri dönülmesini bekliyoruz, bütün dünya bekliyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşan Bilecik, dünyanın farklı hatta bambaşka bir döneme girdiğine dikkat çekerek, terörün artık herhangi bir ülke, şehir fark etmeksizin bütün dünyayı tehdit ettiğini belirtti.

Ortadoğu'da kaos ve karmaşa olduğunu dile getiren Bilecik, "Suriye'ye baktığımız zaman toplam resim adeta bir bataklığı andırıyor ve bataklığın ne zaman kurutulabileceğini bilen de yok." dedi.

ABD'deki yönetimin şaşırtmaya devam ettiğini dile getiren Bilecik, şunları kaydetti:

"ABD, dünya ekonomik ve siyasi düzeninin kurallarını sorgulayan hatta bazen reddeden bir yaklaşımla yönetiliyor maalesef. Birleşik Devletler çok taraflı anlaşmalardan doğan yükümlülüklerden muaf olmaya çalışıyor. Bu durumdan kaynaklanan boşluksa dünyadaki istikrarı elbette olumsuz etkiliyor. Trump'un Kudüs'ü başkent olarak tanıma girişimine Türkiye ve bütün AB başkentlerinden gelen tepkileri günlerdir izliyoruz. Ortadoğu'nun gerçekten daha fazla çatışma alanına ihtiyacı yoktur. Yeteri kadar çatışma, huzursuzluk var. Bu karar tüm dünyada şiddetin patlamasını tetikleyebilecek yanlış ve sorumsuz bir karardır. Bu yanlış karardan da acilen geri dönülmesini bekliyoruz, bütün dünya bekliyor aslında."