”TÜSİAD’ın paketle ilgili siyasi bir duruşu yok”

Boyner, "Açılımın içinin doldurulması için sivil toplum örgütleri olarak destek vermeye hazır olduğumuzu da dile getirdik." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı 1,5 saatlik görüşmenin ardından Anayasa paketi ve referandum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “TÜSİAD’ın paketle ilgili siyasi bir duruşu yoktur” açıklamasını yaptı.

Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Boyner, Başbakan Erdoğan ile ağırlıklı olarak dış politika konusunda görüştüklerini, Türkiye’nin AB ve ABD ile olan ilişkilerinde bir sivil toplum örgütü olarak TÜSİAD’ın da aktif olarak çalışmalarda bulunduğunu aktardı.

Boyner, özellikle son dönemde artan eksen kayması tartışmalarına değindiklerini belirterek, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğuya doğru bir eksen kaymasının olmasını doğal karşılıyoruz. Ancak Türkiye’nin vizyonunun AB ölçütlerinde ve demokrasi standartlarında olduğunun altını bir kez daha çizdik. Başbakan’la küresel krizi değerlendirdik. G-20’de Türkiye’nin daha aktif olabileceğini konuştuk” dedi.

Boyner, Erdoğan ile yapılan görüşmede referandum ve terör konularının gündeme gelip gelmediğine yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

“Anayasa paketinde bizim beğendiğimiz yönler oldu, beğenmediğimiz, eksik bulduğumuz yönler oldu. TÜSİAD’ın paketle ilgili siyasi bir duruşu yoktur. Bizim de önerilerimiz olmuştu daha önce. Bir kısmı yer alıyor, bir kısmı yer almıyor.

Bu haliyle hayırlı olsun. Terörle mücadele konusunda da açılımın devam etmesini arzu ediyoruz. Açılımın içinin doldurulması için sivil toplum örgütleri olarak destek vermeye hazır olduğumuzu da dile getirdik."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir