TÜVASAŞ ile EUROTEM'in Marmaray protokolü

TÜVASAŞ ile EUROTEM, Marmaray Projesi kapsamında kullanılacak 275 araç için protokol imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA- Asya ve Avrupa kıtalarını demiryolu ile birbirine bağlayacak Marmaray Projesi kapsamında kullanılacak 275 aracın üretimi için Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) ile EUROTEM arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TÜVASAŞ'ta gerçekleştirilen törenle Genel Müdür İbrahim Ertiryaki ve EUROTEM Üst Yöneticisi Jong Mook Choi arasında 275 aracın üretimi için işbirliği protokolü imzalandı.

TÜVASAŞ Genel Müdürü Ertiryaki, Gebze'den Halkalı'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan Marmaray Projesi'nin raylı taşıt ulaşımında Türkiye'deki ve dünyadaki en büyük projelerden biri olduğunu söyledi.

Marmaray Projesi'nin içinde olmanın TÜVASAŞ için oldukça önemli olduğunu kaydeden Ertiryaki, "Bu hatta kullanılacak modern demiryolu araçlarının imalatında TÜVASAŞ, mevcut donanımı ile yer alacaktır. EUROTEM ile imzaladığımız sözleşme uyarınca araçların TÜVASAŞ'ta gerçekleşecek üretim aşaması iki yıl içinde tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Yapılan anlaşma iki tarafa da hayırlı olsun" dedi.

EUROTEM Üst Yöneticisi Choi ise TÜVASAŞ ile ortak çalışmaktan memnun olduklarını belirterek, "TÜVASAŞ, mevcut kapasitesiyle her türlü raylı taşıt üretim tekniğine sahip bir fabrika. İmzaladığımız sözleşme, hem ortak üretimi, hem de satış sonrası hizmetleri de içermektedir. Bu sözleşmeyle mevcut işbirliğimizin artarak devam etmesi arzusu taşıyoruz"

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir