TÜVTURK'ten motosikletlere özel muayene istasyonu

TÜVTURK, şehir içinde ve ulaşımı kolay noktalarda motosikletlere özel muayene istasyonlarından ikisini hizmete açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - TÜVTURK'ün sadece motosikletlere özel olarak ve şehrin ulaşımı kolay noktalarında hizmete koyduğu istasyonlardan ilk ikisi, Maslak Atatürk Oto Sanayi ve Kadıköy, Kızıltoprak'ta açıldı.

TÜVTÜRK açıklamasına göre, özellikle motosiklet sürücülerinin, şehir merkezlerine uzak istasyonlara ulaşımda sorun yaşadıklarının tespit edilmesiyle, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜVTURK'ün ortak çalışması sonucunda şehir içinde motosikletlere özel istasyonlar açıldı.

İstanbul'un merkezi semtlerinden Avrupa yakasındaki Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nde ve Anadolu yakasında Kızıltoprak'ta açılan motosiklet muayene istasyonlarıyla trafikteki motosikletlerin güvenlik seviyesinin artırılması amaçlanıyor. Açıklamada, her biri 80 metrekare alana sahip olan istasyonlarda aynı anda birden fazla motosiklete hizmet verilebildiği, motosikletlere özel cihazlar ve uzman teknisyenlerle her muayenenin ortalama 10 dakikada tamamlandığı kaydedildi.

TÜVTURK Genel Müdürü Kemal Ören, motosikletlerin yoğun olarak kullanıldığı Ege ve Akdeniz bölgelerindeki kentlerde de motosiklet istasyonlarının açılmasının düşünülebileceğini, bunun için öncelikle bu iki istasyonun faaliyetini takip edeceklerini belirtti.

Motosikletlerin yüzde 80'i muayenesiz

TÜVTURK verilerine göre 2011 yılında, trafiğe kayıtlı 2,5 milyon motosikletin 1 milyonunun muayeneye gelmesi gerekirken, sadece 194 bin motosiklet muayeneye geldi. Bu durum otomobillerde yüzde 23 olan muayene kaçağı oranının motosikletlerde yüzde 80 olduğuna işaret ediyor.
Muayenesiz motosikletler trafikten men edilebilirken motosiklet muayenesini hiç yaptırmamanın veya zamanında yaptırmamanın birçok yasal yaptırımı bulunuyor. Gecikmelerde muayene ücretinin aylık yüzde 5 fazla ödenmesi gerekiyor. Trafik zabıtasının yaptığı kontrollerde muayenesiz olduğu tespit edilen motosikletler için trafik cezası düzenleniyor ve bu motosikletler trafikten men edilebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir