Twitter tutuklamalarında sayı 29'a çıktı

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar sonrası, İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden asılsız haber yaydıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir - Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar sonrası İzmir'de, sosyal paylaşım siteleri üzerinden halkı galeyana getirici ve olayları büyütücü paylaşımlarda bulunma, kanunsuz gösteri ve yürüyüşe çağrı, kamu düzenini bozma, halkı suça teşvik etmek suçlamalarıyla gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin savcılık talimatıyla dün gece başlattığı operasyon kapsamında, aranan 4 kişinin daha yakalandığı, 9 kişinin ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Gözaltındaki kişilerin ifadelerinin alınmasına bugün başlanılacağı öğrenilirken, İzmir Barosu tarafından tayin edilen avukatlar da Yeşilyurt'taki İzmir Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına geldi.

Emniyet önünde bekleyen ailelere çocuklarının durumu hakkında bilgi veren avukatlar, gözaltındakiler hakkında "halkı galeyana getirici ve olayları büyütücü paylaşımlarda bulunma, kamu düzenini bozma, halkı suça teşvik etme" suçlamalarının bulunduğunu belirtti.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de bilgi almak için Yeşilyurt'a geldi. Gözaltı sayısının 29'a yükseldiğini bilgisini aldıklarını ifade eden Engin, sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşımların birçok kişi tarafından yapıldığını belirterek, "Ortada böyle bir suç varsa, biz de ilçe başkanlarımızla birlikte bu suçu işliyoruz. Bu bir gözdağı, bu aileleri tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok. İzmir Emniyeti kötü bir sınav veriyor. İzmir halkından özür dilemesi gerekli. Eli sopalı polisler konusunda, emniyet müdürü önce 'Bizim böyle polisimiz yok' deniyor, daha sonra da bu kişilerin polis olduğu açıklanıyor" diye konuştu.

Konuyla yakından ilgilendiklerini, dün gece de emniyetten bilgi aldıklarını ve olaya bakan savcıyla görüştüklerini kaydeden Engin, savcının gözaltındakilerin serbest bırakılacağı yönünde beyanda bulunduğunu dile getirdi.

Engin, açıklamasının ardından yetkililerden bilgi almak için Yeşilyurt'taki hizmet binasına girdi.

Gözaltındaki kişilerin Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyişlerini sürdüren aileleri de gözaltılara tepkilerini dile getirdi.