Twitto ile dünyanın 100 ülkesinde takip edilecek!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'den esinlenen Şimşek Gıda, Türkiye'de ilk kez fırında pişmiş çıtır burgu kraker üretti. Peynirli, Himalaya tuzu ve fesleğenli seçenekleri bulunan kraker, haziran ayında Türkiye ile birlikte 100'den fazla ülkede satışa sunula

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Sergül KESKİN

İSTANBUL - Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan ve ürün grupları arasında gofret, kek, kraker, bisküvi, çikolata ve kruvasan bulunan Şimşek AŞ, 5 milyon euro yatırım planlamasıyla Türkiye'de ilk kez fırında pişmiş çıtır burgu kraker üretti. 2013'te 350 milyon TL ciroya ulaşmayı ve 2012'ye göre yüzde 40'lık bir büyüme sağlamayı planlayan firmanın bu yılki ihracat hedefi 115 milyon dolar. Son 3 yılda 20 milyon euro yatırım yapan ve bu yıl hem inşaat, hem de hayvancılık sektörlerine de yatırım yapacak firmanın, 2013 yatırım hedefi 15 milyon euro.

"Bien, Roxy ve Tio gibi markalara sahip olan ve atıştırmalık pazarında Bien kruvasanın ardından "At bir twitto takipçin çok olsun" sloganıyla ön plana çıkacak burgu kraker, peynirli, Himalaya tuzlu ve fesleğenli seçenekleriyle haziran ayında pazara sunulacak. Sinema ve tiyatro oyuncularından Serkan Şenalp, Özgün Karaman  ve Gülce Hamoğlu'nun rol aldığı reklam filmi ise ağustos ayından itibaren televizyonlarda yayınlanacak. Bu sene tanıtım ve pazarlama çalışmaları için yaklaşık 12 milyon TL kaynak aktarılacak.

Yenilikçi ve inovatif ürünlere yatırım

İtalya'da marketleri gezerken ürünü alıp denediğini ve beğenmesi üzerine Ar-Ge servisinin ürün üzerinde çalıştığını anlatan Şimşek Bisküvi ve Gıda Sanayi AŞ Genel Müdürü Erol Şimşek, Türkiye pazarında üretilmeyen yeni bir ürüne  imza attıklarını ve Twitto adıyla Türkiye ile birlikte ihracat yaptıkları 100'den fazla ülkede satışa sunacaklarını söyledi.

Tescili yaptırılan ürünün deneme aşamasında olduğunu ve seri üretimine haziran ayında  seçileceğini belirten Şimşek, "Bisküvi,  çikolata ve kekten sonra iddiamızı Twitto ile sürdürmek istiyoruz. Paylaşıma açık olduğu için sosyal paylaşım ağlarından esinlendik. 2013'ün ilk aylarında piyasaya sürdüğümüz Bien kruvasanda bilinirlik yüzde 3'den yüzde 70'e çıktı. 3-4 ay içinde yüzde 10-15 ciro artışı sağladık. Soğuk içeceklerle eşleştirdiğimiz Twitto da, Türkiye'de ilk olmasından dolayı iddialı olduğumuz bir ürün olacak ve 3-4 TL arasında fiyatla satışa sunulacak. Şemsiye marka olacak bu ürünün başka isimler altında türevleri de gelecek. Sonbaharda en az iki şekerli ürünün lansmanı yapılacak" dedi.

Şimşek, yenilikçi ve inovatif ürünlere yatırım yaptıklarını, Ar- Ge ve Ür-Ge'ye her yıl yüzde 3  bütçe ayırdıklarını söyledi.

2015 yılı vizyonu markalaşarak büyümek

Şirketin 2015 vizyonunu markalaşarak büyümek olarak belirlediklerine işaret eden Şimşek, "15 sene önce ihracata 4 ülkeyle başlayan Şimşek Gıda, bugün Avrupa'dan Afrika'ya, Asya ve  Avustralya'dan Amerika'ya kadar 100'ü aşkın ülkeye ihracat yapıyor. İhracatla büyüyen bir firmayız. İç pazar için de ciddi yatırımlarımız var. Markalaşma ile birlikte iç pazarda da iyi bir noktaya geleceğiz. Bunun için marka destek programına başvuracağız" dedi.

Geçen yıl 250 milyon TL'lik ciro hedefine ulaştıklarını ve bunun yüzde 60'tan fazlasını ihracatla gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, Bien kruvasanın da desteğiyle bu yıl 350 milyon TL ciroya ulaşmayı ve 2012'ye göre yüzde 40'lık bir büyüme sağlamayı planladıklarını bildirdi.

Şimşek, "Bu yıl ihracat hedefimiz 115 milyon dolar. Son 3 yılda 20 milyon euro yatırım yaptık. 2013'te de 15 milyon euro yatırım yapmayı düşünüyoruz. Twitto için de markalaşma yatırımlarımız dahil 5 milyon euroluk yatırım planladık” dedi. Üretici bazında şu an pazar paylarının yaklaşık yüzde 5 olduğunu bildiren Şimşek “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin en güçlü gıda şirketleri arasına girmeyi ve ilk 3-4 arasında yer almayı planlıyoruz. 2015 yılı için ciro hedefimiz ise 500 milyon TL" diye konuştu.

İnşaat ve hayvancılığa da yatırım yapacak

Şimşek Gıda, Karaman'da açık ve kapalı toplam 135 bin metrekarelik üretim tesislerinde 1400'ü aşkın çalışanıyla 300 çeşidin üzerinde ürün üretiyor, bisküvide yıllık 27 bin ton, gofrette 6  bin ton, kekte 25 bin ton, krakerde 10 bin ton, çikolatada 25 bin ton ve kruvasanda 10 bin ton olmak üzere toplam 100 bin tonun üzerinde üretim gerçekleştiriyor. Son 5 yılda 25 milyon euroluk makine ve tesis yatırımı yapan firmanın, Bien, Roxy ve Tio markalarıyla globalleşeceğini kaydeden Erol Şimşek, gıda sektörüne girince bıraktıkları inşaat sektörüne bu yıl yeniden dönüş yaptıklarını belirterek, "Karaman'da 120 dairelik Prestij Konutları'na başladık. İstanbul Avrupa yakasında ise Bağcılar ve Avcılar ilçelerinde konut projelerimiz başlayacak" dedi.

Karaman'da 10 bin dönüm alanda 50 milyon TL yatırımla süt üretimi yapmak için büyükbaş hayvan çiftliği kuracaklarını, ilk etapta 1500, 4 yılda ise toplam 10 bin hayvan ithal edeceklerini belirten Şimşek, altyapı çalışmalarının tamamlandığını, 2014'de çiftliğin faaliyete geçeceğini bildirdi.