Üç aday adaylıktan çekildi

Listelerin netleşmesinin ardından 3 isim adaylıktan çekildi. AK Parti'de Batman’dan 2. sıra adayı eski milletvekili Ekmen ile Diyarbakır’da 6. sıradan aday eski milletvekili Kurt ile Gaziantep'te CHP'li aday Kozbaş adaylıktan çekildiğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerine ilişkin aday listelerinin açıklanmasının ardından AK Parti'den Batman’da 2’nci sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Ayrılığını twitter üzerinden duyuran Ekmen, takipçileri ile paylaştığı yorumunda "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman’ın siyasi coğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere AK Parti Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içerisinde çekiliyorum." ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Kurt da listeden çekildi

AK Parti’nin Diyarbakır’ da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt da listeden çekildi.

Gaziantep'te CHP'li aday çekildi

CHP Gaziantep 9'uncu sıra milletvekili adayı Mahmut Kozbaş, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Listelerin açıklanmasının ardından CHP'nin 9'uncu sıra milletvekili adayı olduğunu öğrenen veteriner Mahmut Kozbaş, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Milletvekili adaylığından sıralamada geri planda olmasından dolayı çekildiğini ancak partisine kırgın olmadığını belirten Kozbaş, "Listeler açıklandıktan sonra 9'uncu sırada olduğumu öğrendim. İşlerimin yoğunluğu ve alt sıralarda olduğum için farklı isimlerin önünü de açmak adına çekilmeyi uygun gördüm. Partime kırgınlık ya da küskünlüğüm söz konusu değil. Seçim sürecinde de elimden geldiğince partimizin yürüteceği siyasi çalışmalara destek vereceğim" dedi.