Uçakla asker sevkiyatı başladı

Vatani görevini yapacak 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanı'ndan, birliklerine katılmak üzere uçakla ücretsiz olarak Ankara'ya gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VAN - Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokol gereği, Van'dan vatani görevlerini yapmak için uğurlanan 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanı'ndan yeni birliklerine katılmak üzere uçakla Ankara'ya gönderildi.
Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan, "erbaş ve erlerin sivil havayolları ile taşınmasını" kapsayan protokol uyarınca, terörle mücadele bölgelerinde görev yapan askerlerin, uçakla ücretsiz olarak taşınmasına başlandı.
 
Bu kapsamda vatani görevini yapmak için uğurlanan 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanı'ndan Anadolu Jet'e ait uçakla, ücretsiz olarak Ankara'ya gönderildi.
Askerlerden Halis Yorgun, yeni uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Uçağa ilk kez bineceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Yorgun, "Uçakla vatani görevimizi yapacağımız yerlere gönderiliyoruz. Bu çok güzel bir gelişme. Çünkü birçok arkadaşımızın maddi durumu iyi değildi. Uçak bileti alacak parası yoktu. Şimdi hiçbir ücret ödemeden askere gidiyoruz. Daha önce toplama merkezlerine götürülüp, orada günlerce kalabiliyorduk. Şimdi böyle bir sıkıntı yok. Uçakla rahat gideceğiz" dedi.
Öte yandan protokol gereği, kritik bölgelerde askerliğini yapanların helikopterle Diyarbakır'da bulunan 7'nci Kolordu Komutanlığı, Elazığ'da bulunan 8'inci Kolordu Komutanlığı, Van'da bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Erzincan'da bulunan 3'üncü Ordu Komutanlığı'na götürülerek, buradan hava yoluyla memleketlerine gönderileceği öğrenildi.