Üç ülkeden Suriye için 'ortak bildiri'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'da gerçekleştirilen toplantıda yapılacakların belirlendiği ortak bir bildiri kabul ettiklerini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya, Türkiye ve İran dün Moskova'da Halep'teki sorunun da dahil olduğu bir Suriye görüşmesi gerçekleştirdi. Üç ülke Suriye krizine siyasi çözüm bulunması için süreci başlattıklarını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'deki krize çözüm bulmak için yapılacakların belirlendiği ortak bir bildiriyi kabul ettiğini söyledi.

Türkiye-Rusya-İran işbirliğinin Doğu Halep'ten sivillerin tahliye edilmesini ve silahlı grupların ayrılmasını sağladığını belirten Lavrov, "Tahliyelerin, bir iki gün içinde sona ereceğini düşünüyorum. Bu durum üçlü formatın verimli olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Lavrov, "Türkiye-Rusya-İran işbirliği, Doğu Halep'ten sivillerin tahliye edilmesini ve silahlı grupların ayrılmasını sağladı. Tahliyelerin, bir iki gün içinde sona ereceğini düşününüyorum. Bu durum üçlü formatın verimli olduğunu gösterdi" dedi.

'Ülke geneline yayılmalı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Bugün (dün) bize ev sahipliği yapan sevgili dostum Lavrov'a teşekkür ediyorum" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriye'de bir ateşkesin tesisi ve bunun tüm Suriye'ye yayılması üzerinde durduk. Suriye'de kalıcı çözüm siyasi bir çözümdür. Suriye'de kalıcı çözüm tek yol, bunun için çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes ülke geneline yayılmalı" şeklinde konuştu.