Suriye için üçlü zirve bugün yapılacak

Rusya, Türkiye ve İran arasında Halep'in de konuşulacağı toplantı ertelenmedi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye konusunda somut önlemler için karar alınacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya, Türkiye ve İran arasında daha önceden planlanan üçlü görüşme, dün Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesi sonrası iptal edilmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırı sırasında Rusya'ya varmak üzereydi. Toplantı bugün planlandığı gibi yapılacak.

Konu üzerine açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Bugün Moskova'da görüşmede Suriye konusunda somut önlemler için karar alınacağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Lavrov ayrıca, ülkesinin Ankara büyükelçisi Andrei Karlov'un dün Ankara'da bir suikast sonucu öldürülmesini de kınadı.

Lavrov büyükelçinin öldürülmesinin, Suriye'de terörizme karşı verilen mücadeleyi önlemek için tasarlanmış olabileceğini söyledi.

'Planlarını imkansız kılacak önlemler alınacak'

Sergei Lavrov, "Bu toplantıda, bu suçun emrini veren ve örgütleyen kişileri besleyenlerin, planlarını gerçekleştirmelerini imkansız kılacak önlemler alacağız" dedi.

Lavrov büyükelçinin öldürülmesinin ardından Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonla konuştuğunu belirtti.

Rusya dışişleri bakanlığı iki bakanın telefon görüşmesinde, teröre karşı mücadeleyi yoğunlaştırmanın gereği konusunda görüş birliğine olduklarını duyurmuştu.

Çavuşoğlu Moskova'daÇavuşoğlu Moskova'da