Üçüncü çeyrekte yüzde 6,5 organik büyüdü

Henkel, üçüncü çeyrek sonunda satışlarını yüzde 1,7 artışla 4 milyar 28 milyon euroya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Henkel, 2011 yılı üçüncü çeyrek sonunda satışlarını yüzde 1,7 artışla 4 milyar 28 milyon euroya çıkararak, yüzde 6,5 organik büyüme elde etti.

Henkel, 2011 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

Henkel Üst Yöneticisi (CEO) Kasper Rorsted, faaliyet gösterdikleri pazarlarda organik satışlardaki büyüme açısından başarılı bir performans sergilediklerini belirterek, yüksek hammadde fiyatlarına karşın tüm iş kollarında karlılıklarını geliştirmeyi başardıklarını kaydetti.

Gelişmekte olan pazarlardaki, toplam satış paylarının yüzde 43'lere ulaştığını ifade eden Rorsted, "Ekonomik ortam halen zorlu. Yoğun rekabet koşulları ve yüksek hammadde fiyatlarına ek olarak, euro bölgesindeki borç krizi, pazardaki belirsizliği artırıyor. Bu ortamda pazardaki değişimlere daha hızlı ve esnek yanıt verebilmek için yapılarımızı koşullara göre uyarlamaya devam edecek, maliyetlerimizi sıkı bir şekilde kontrol altında tutacağız. 2011 mali yılı sonunda, organik satış rakamlarımızdaki büyümenin yüzde 5 ile 6 arasında gerçekleşmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Henkel, Ocak - Eylül 2011 tarihleri arasındaki dokuz aylık dönemde, satışlarını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 oranında artırarak, 11 milyar 804 milyon euroya ulaştırdı. Döviz kuru etkisinden arındırılmış satışlar yüzde 6,2 oranında artış kaydetti.

Şirket, gelişmekte olan pazarlarda da organik olarak yüzde 10,9'luk bir büyüme rakamı elde etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir