UFO ile uzaya gidecek ilk Türk belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Geliştirdiği teknolojiler ve sunduğu ürünlerle ilklerin öncüsü olan UFO bir ilke daha imza attı. UFO ile uzaya gidecek ilk Türk, 1 Nisan Pazartesi (bugün) saat 14.00’te Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek noktası olan Sapphire İstanbul’un 55. katında, "1 Nisan Şakası Değil, Gerçek" sloganıyla, Türkiye’nin huzurunda açıklandı. Sempatikliğiyle herkesin sevgilisi haline gelen eski futbolcu Pascal Nouma ve ünlü sunucu Burcu Esmersoy’un sunumuyla gerçekleştirilen çekiliş ile Türk halkı uzaya gidecek talihlinin heyecanına ortak oldu.
 
"UFO Beni Uzaya Götür" kampanyası kapsamında 1 Nisan 2013 Pazartesi günü, Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek noktası olan Sapphire İstanbul’un 55. katında, saat 14.00’te gerçekleştirilen çekiliş ile UFO ile uzaya gidecek ilk Türk Izmir’den çıktı. 
Burcu Esmersoy ve Pascal Nouma’nın sunumuyla hareket kazanan çekiliş öncesi, Pascal Nouma uzaya gitmenin düşüncesinin bile imkansız geldiğini, UFO’nun bu fikri hayata geçirip, bir kişiye hayallerini gerçekleştirme fırsatı vermesinin harika olduğunu, 1 Nisan’da şaka yapmayıp, hayalleri gerçek kıldıklarını belirtti. "Pascal bizi diskoya götür" sloganıyla bilinen Nouma bu defa, UFO talihlisini uzaya götürmüş oldu. 
Noter huzurunda ve kampanyaya başvuran kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen çekiliş sonucu, UFO Beni Uzaya Götür kampanyasının talihlisi 41 yaşında, İzmir’de oturan ve bir restoranda şef olarak çalışan, 2 çocuk babası Ercan Kaygısız oldu. 
 
Çekiliş sırasında Burcu Esmersoy tarafından telefonla bağlantı kurulan ve heyecanının sesinden anlaşıldığı talihli Ercan Kaygısız, heyecanını ilk kez eşiyle paylaştığını, iş arkadaşlarının ilk etapta bu durumun şaka olduğu düşündüklerini belirtti.
UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil, UFO Beni Uzaya Götür Kampanyası kapsamında kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, kampanya talihlisi Ercan Kaygısız’u tebrik etti. 
 
Yeşil sözlerine şöyle devam etti: "Rus Kozmonot Yuri Gagarin’in uzaya çıkmasından bu yana, yarım asrı aşkın bir süre geçti. Bu süre zarfında ülkemizden hiç kimsenin adı uzayla birlikte anılmadı. Ülkelerin ve medeniyetlerin güç gösterisi yaptığı bu alanda ‘Biz kim, uzaya çıkmak kim!’ demekle yetindik. Fakat artık UFO olarak bir dönemi kapatmış bulunuyoruz. ‘UFO Beni Uzaya Götür’ kampanyası kapsamında gerçekleştirdiğimiz çekiliş sonucunda, Ercan Kaygısız ‘UFO ile uzaya giden ilk Türk’ olarak tarihe geçti. Kendisini cesaretinden dolayı tebrik ediyorum."
 
UFO’nun uzaya gidecek talihlisini yoğun bir program bekliyor
UFO ile uzaya gitmeye hak kazanan ilk Türk olarak tarihe geçen Ercan Kaygısız için, özel bir hazırlık programı oluşturulacak. UFO talihlisi Ercan Kaygısız’un 2013 yılının son aylarında İstanbul’da başlayacak hazırlık programı, Amsterdam’da verilecek görev taktikleri kursu, yerçekimsiz ortam alıştırmaları, 39 Albatross’la yapılacak deneme uçuşu ve yerçekimsiz ortam uçuşuyla devam edecek. Son olarak Karayipler’de Curaçao Adası’ndaki 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konaklayacak olan talihli Ercan Kaygısız, SXC havaalanından kalkan özel uzay aracıyla, 103 bin kilometre uçarak uzaya çıkacak. 
Gerçekleştirilecek olan "UFO Beni Uzaya Götür" kampanyasının uzay seyahati, XCOR Aerospace tarafından geliştirilen özel uzay aracı Lynx Mk II ile yapılacak ve bu macera İstanbul’dan itibaren saniye saniye kaydedilecek.