Ukrayna Konsolosluğu'na saldırı girişimi

Güvenlik görevleri üzerinde bomba bulunan 29 yaşındaki silahlı kişiyi vurarak etkisiz hale getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul Florya'daki Ukrayna Konsolosluğu'na silahla zorla girmeye çalışan kişi vuruldu.
Konsoloslukta meydana gelen olayda güvenlik görevleri üzerinde bomba bulunan 29 yaşındaki silahlı kişiyi vurarak etkisiz hale getirdi. 
Yaralı  Volkan Özbudak, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen Volkan Özbudak'ın tedavisine, polis nezaretinde devam ediliyor.
Bu arada, başkonsolosluk binasının bulunduğu Adakale Sokak'ın girişleri polislerce kapatılarak güvenlik şeridi oluşturuldu. 
Robot kullanarak pakette bombalı görünümü verilmek için kullanılan kablolar bulunduğunu tespit eden polis, ardından paketi açarak, olay yerinden uzaklaştırdı. 
Konsoloslukta meydana gelen olayla ilgili incelemeler devam ediyor. Olay yerinde güvenlik önlemleri alındı.
Konsolosluk'ta ki olayla ilgili konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, olayın siyasi bir boyutunun olmadığını kişisel bir durum olduğunu söyledi. Güler, çanta içinde bulunan kablolu düzeneğin bomba imha uzmanları tarafından incelendiğini belirtti. Vali Güler, yaralı zanlının hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi. 
Güler, saldırganın 1981 doğumlu olduğunu, Ukraynalı eşinden dolayı birtakım sıkıntılar yaşadığını, eşinin evinin soyulduğu, oradaki görevlilerin farklı muamele yaptığını söyledi.
Vali Güler, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Çapkın: Terörist bir saldırı değil
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Saldırgandan alınan ilk bilgiye göre şahıs, 1981 İstanbul doğumlu Volkan Özbudak" diye konuştu. 
Özbudak'ın Ukrayna uyruklu bir kadınla evli olduğunu, orada bir evi bulunduğunu anlatan Çapkın, şunları kaydetti.
"Orada problemler yaşamış ve Ukrayna'dan sınır dışı edilmiş. Ukrayna polisiyle birtakım problemler yaşamış ve orada hapis yatmış. Eşi sanıyorum burada. Şahsi sorununu böyle çözmeye kalkmış anlaşılan. Başkonsolosluğa girişinde polis arama yapmak istiyor, polise direniyor ve belindeki silahını çekiyor, ateş etmeye başlıyor. Polis de silah kullanma yetkisini kullanmış ve vurarak etkisiz hale getirmiş. Şu anda hastanede... Hayati tehlikesi yok gibi görünüyor. Terörist bir saldırı olmadığı görülüyor. Şahsi bir sorun olduğu görünüyor şimdilik. Bir de bir paket var elinde... Kabloları olan bir paket... İçinde ne olduğu biraz sonra uzmanlarca tespit edilecek. Kullandığı silah Kırıkkale marka. Ön bilgi şimdilik bu. Araştırma sürüyor." 
Bu konularda ilginizi çekebilir