Ulaşıma yağmur engeli

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle hava ulaşımında iç ve dış hatlarda aksamalar yaşanıyor. Deniz ulaşımında ise bir çok sefer iptal edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle hava trafiğinde aksamalar meydana geldi. Kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki bazı iç ve dış hat seferlerinde gecikmeler yaşandı.

Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı. Havalimanından kalkmaya hazırlanan uçaklarda da gecikmeler meydana geldi.

Havalimanı yetkilileri, uçakların güzergahında bulunan elektrik yüklü Kümülonimbus (Cumulonimbus) bulutları nedeniyle hava trafiğinde aksamaların yaşandığını, ilerleyen saatlerde bazı uçakların çevre havalimanlarına yönlendirilebileceğini bildirdi.

Deniz otobüsü seferleri  iptal edildi

Yağmur nedeniyle İDO ve BUDO'nun bazı seferleri de iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) duyurusuna göre, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 12.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri yapılamayacak. Ayrıca 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy, 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 09.50 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi. 

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) ise 4 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.  Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, saat 10.45 ve 11.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı. 

BUDO'nun saat 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi de yapılamadı. 

11-046.jpg