”Ülkedeki öğretmen açığı sayısı 150 bin”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri ve eğitim çalışanlarını bekleyen çok sayıda sorunun bulunduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okullarda ciddi öğretmen açığının bulunduğunu iddia ederek, ''Ülkemizdeki öğretmen açığı tam 150 bindir" açıklamasında bulundu

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 2009-2010 eğitim-öğretim yılıyla ilgili değerlendirme yaparak, okullarda fiziki mekanın yetersiz olduğunu, derslik ve öğretmen açığının giderilemediğini, okullarda yeterli araç, gereç ve donanım olmadığını, okullaşma oranının yüzde 100'e ulaşamadığını ileri sürdü.

Okullarda ciddi öğretmen açığının bulunduğunu iddia eden İsmail Koncuk, ''Ülkemizdeki öğretmen açığı tam 150 bindir. 2009 yılının ilk atama döneminden bu yana 13 bin 141 kadrolu, 16 bin 323 sözleşmeli olmak üzere toplam 29 bin 464 öğretmen istihdam edilmiştir. Emekli öğretmenler ile mezun olan öğretmen adayları hesap edildiğinde, okul öncesi eğitimin bu yıldan itibaren zorunlu olduğu ve 81 ilde yaygınlaştırılacağı düşünüldüğünde ihtiyacın çok daha fazla olduğu görülecektir'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ısrarla ve inatla sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına devam ettiğini belirten Koncuk, bu uygulamanın kaldırılacağını açıklayan Bakan Nimet Çubukçu'nun sözünde durmadığını savundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, il emri uygulamasının sözleşmeli öğretmenler için de getirilmesi gerektiğini kaydederek, ''Kadrolu öğretmene il hakkı verip, sözleşmeli öğretmeni bu haktan mahrum bırakmak insani ve vicdani değildir'' değerlendirmesinde bulundu.