Uludağ yılbaşına hazır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



BURSA - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da otellerin yılbaşı paket programlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı, yılbaşında ise hafif kar yağışı beklendiği bildirildi.

Uludağ'a bu sene erken ve kayak sporu açısından kaliteli sayılan kar yağması, tatilcilerin ve işletmecilerin işine yaradı. Kar miktarının istenilen seviye ulaşması, pistlerin hazır durumda bulunması ve havanın güzel olması nedeniyle Uludağ'ı tercih edenlerin güzel bir yılbaşı geçirmesi bekleniyor.

Kar yağışı ve doluluk oranı

Kar yağışının erken başladığı Uludağ'da, şu an kar kalınlığı 1 metre civarında. Yılbaşına kadar herhangi bir yağış beklenmiyor. Yılbaşında ise gece saatlerinde hafif kar yağışı bekleniyor. Ancak bu durumun kayak için sorun olmadığı belirtiliyor. Havaların güzel olması kar ve güneş manzaraları oluştururken, bu da tatilcilere ekstra heyecan sunuyor.

Uludağ'da mevsimin istenilen seviyede geçmesi turizmcilerin de yüzünü güldürüyor. Alınan bilgiye göre otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesinde. Yılbaşında hiçbir otelde boş yer bulunmuyor. Uludağ'a özellikle Ruslar büyük ilgi gösterirken, Arap turistler de Uludağ'ı tercih edenler arasında ilk sırada yer alıyor.
Bunun yanı sıra Hollanda, Danimarka, Amerika gibi ülkelerden ve Türkiye'nin değişik yerlerinden de rezervasyon yaptıranlar da bulunuyor. Yılbaşından sonra da sömestre tatiline kadar yüzde 90 civarında doluluk oranı devam ediyor.