Ümraniye'de çamlık alanda yangın

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın için söndürme çalışmaları devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ümraniye'de geniş ve sık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı.

Çavuşbaşı Belediyesi Yukarı Baklacı Mahallesi'nin yakınındaki geniş ve sık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda, saat 11.30 sıralarında, yol kenarından henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yangına, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü birimleri, itfaiye ekipleri, jandarma ve vatandaşlar tarafından belediyenin iş makineleri ile karadan, 1 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopterle de havadan müdahale edildi. Bu sırada yangının, rüzgarın da etkisiyle zaman zaman alevlendiği görüldü. 

Yangının kısmen kontrol altına alındığı, tamamen kontrol altına alınarak söndürülmesi amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu arada, Çavuşbaşı Belediye Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Dilmaç, basın mensuplarının soruları üzerine, yangının çıkış nedenine ilişkin henüz ellerine kesin bilgi ulaşmadığını, zarar gören ormanlık alanın büyüklüğünün de yapılacak çalışmaların ardından belirleneceğini bildirdi. Yangın haberiyle Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre belediyeler ile vatandaşlar ve askeri ekiplerin hemen olay yerine ulaştığını dile getiren Dilmaç, geç müdahalenin söz konusu olmadığını belirtti. 

Yangına AKOM'dan müdahale

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezine (AKOM) ait bir uçak da katılıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ümraniye Çavuşbaşı Beldesi Yukarı Baklacı Mahallesi'nin yakınında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın ihbarının alınmasıyla Ümraniye ve Kavacık itfaiye grupları ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan müdahale etti. Alevlerin yayılma göstermesi üzerine AKOM, yedekte tuttuğu amfibik yangın söndürme uçağıyla yangına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğünün Bursa'dan gelen helikopteri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın bölgesinde Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, dozer, kepçe, Atık Yönetim Müdürlüğü su tankerleri ve iş makineleri ile görev yapıyor.