Umut veren 1 puan

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe umudunu son 2 maça taşıdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - Gruptan çıkabilmek için mutlaka galip gelmesi gereken sarı-lacivertli ekip, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Yüksek pas yüzdesiyle oynayan Arsenal karşısında kontra ataklarla gol arayan Fenerbahçe istediği pozisyonları bulamadı. Sarı-lacivertlilerin rakibi karşısında defansa çekilmesi sonucu ilk yarının önemli bir kısmı Fenerbahçe yarı sahasında oynandı. İngiliz ekibinin yakaladığı pek çok pozisyonunda da kaleci Volkan gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda daha istekli Fenerbahçe

Maçın ikinci bölümünde sahada daha istekli bir Fenerbahçe vardı. Güçlü rakibi karşısında ilk bölüme oranla daha iyi bir futbol sergileyen sarı-lacivertli ekip, iyi oyununa rağmen aradığı golü bulamadı. Mücadelenin ikinci bölümünde de her iki takımın çabası gol getirmedi ve maç 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Grupta yaptığı 4 maç sonunda galibiyeti bulunmayan Fenerbahçe bu sonuçla ikinci beraberliğini alarak puanını 2'ye çıkardı ve tur atlama şansını son iki maça bıraktı.

Fenerbahçe son iki maçında 25 Kasımda Porto ve 10 Aralıkta Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Fenerbahçe son iki maçını kazanır ve Arsenal de Dinamo Kiev'i yener, Porto'ya da yenilmez ise sarı-lacivertli ekip bir üst tura çıkabilecek.

Aragones: Kontraatakları iyi değerlendirebilseydik daha iyi şeyler yapabilirdik

Fenerbahçe'de, teknik direktör Luis Aragones, maçın ardından yaptığı açıklamada, savunmada iyi olduklarını ama hücuma hızlı çıkamadıklarını söyledi.

İstanbul'da 5-2 yenildikleri maçla bu maç arasında bağlantılar kurmanın doğru olmayacağını belirten Aragones, "Gol için planlarımız vardı ama karşımızda çok hızlı, çok seri ve iyi savunma yapan bir ekip vardı. Kontraatakları iyi değerlendirebilseydik daha iyi şeyler yapabilirdik" diye konuştu.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ise Fenerbahçe karşısında özellikle ilk yarıda pozisyonlar bulduklarını ama gole ulaşamadıklarını söyledi.