Umut yolculuğunda 3'üncü gün

Suriyeli göçmenlerin Almanya'ya geçiş için İstanbul Otogarı ve Edirne sınırında bekleyişleri sürüyor. Yüzlerce sığınmacı geceyi yine otogarda geçirirken, Edirne'ye yürüyen sığınmacılar otoban kenarında Yunanistan'a geçmeyi bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Edirne'ye gitmek için Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na gelen sığınmacıların bekleyişi devam ediyor.  Avrupa umuduyla Edirne'ye gitmek isteyen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar, geceyi Otogar Camisi avlusu ve çevresine kurdukları çadırlarda ya da yere serdikleri battaniyelerin üzerinde geçirdi. Polis çevredeki güvenlik önlemleri sürüyor. 

İstanbul Valiliğinin açıklamaları 

 İstanbul Valisi Vasip Şahin, dün yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların sosyal medyada yayılan söylenti üzerine kente geldiğini belirterek, sığınmacıların insani ihtiyaçlarını karşıladıklarını söylemiş, sığınmacıları söylentilere inanmamaları konusunda uyarmıştı.  İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise  sosyal medyada yayılan söylenti üzerine kente gelen bin 200 Suriyeli sığınmacıdan 500'ünün bulundukları kampa ve şehre döndüğü kaydedilmişti. 

vcv.jpg

Edirne'deki sığınmacılar açlık grevinde

Öte yandan Yunanistan sınırına yürümek için Edirne'ye gelen sığınmacılar, otoban kenarındaki arazide bekleyişlerini sürdürüyor. Sığınmacıların açlık grevi devam ediyor. Bu arada otoban kenarında bulunan arazideki grubun akşam üzeri başlattığı açlık grevine otogarda bekleyenler de katıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kadın polisler, bebek maması dağıtmak istedi. Gruptakiler mamaları istemediklerini ifade etti. Sığınmacılar açlık grevinde olduklarını, yemek değil Yunanistan'a geçmek istediklerini dile getirdi.