U.N Ro-Ro'nun İstanbul-Marsilya seferleri başlıyor

U.N Ro-Ro'nun inşası tamamlanan 11. gemisi 24 Temmuz'da sefere çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- U.N Ro-Ro'nun, İstanbul-Marsilya hattının ilk seferinin 24 Temmuz 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi.

U.N Ro-Ro'dan yapılan yazılı açıklamada, inşası tamamlanan 11. gemiyi de filosuna katan U.N Ro-Ro'nun, elde ettiği kapasite artışı sayesinde yeni bir hat daha açtığı, İstanbul ile Fransa'nın Marsilya kenti arasındaki yeni hattın ilk seferinin 24 Temmuz 2010'da gerçekleştirileceği belirtildi.

İstanbul-Trieste ve Mersin-Trieste seferlerine ek olarak başlatılan İstanbul-Marsilya seferleri için U.N Ro-Ro İşletmeleri Üst Yöneticisi (CEO) Kaptan Cemil Bayülgen, şunları ifade etti:

"U.N Ro-Ro olarak, kurulduğumuz günden bu yana aralıksız şekilde sürdürdüğümüz yatırımlarımıza, hizmet verdiğimiz sektörün ihtiyaçlarını gözeterek devam ediyoruz. Bir yılı  aşkın süredir inşası devam eden 11. gemimizi (MV Cemil Bayülgen) 9 Temmuz 2010 tarihinde teslim aldık. Böylece 2 bin 520 treyler taşıma kapasitesine ulaştık. Yeni hattımızda 200 treyler kapasiteli 'UND Birlik' isimli gemimiz ile başlayacak seferler, karşılıklı olarak haftada bir kez yapılacak. Eylül ayı başında sefer sayımızı haftada ikiye çıkartacağız. Yeni hattımız, Türkiye'nin artan dış ticareti karşısında yetersiz kalan İtalya transit geçiş belgelerine bir çözüm oluşturduğu gibi İspanya, Fransa, Portekiz gibi ülkelere son derece ekonomik bir şekilde ve doğrudan ulaşım sağlıyor."

İstanbul-Marsilya Ro-Ro seferlerinin, 200 TIR kapasiteli olan "MV UND Birlik" gemisiyle, başlangıçta haftada bir kere cumartesi günleri Pendik Limanı'ndan, Ambarlı uğraklı olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir