Unakıtan: Yeni önlemler arasında teşviklerin uzatılması var

Maliye Bakanı Unakıtan, ekonomiyi canlandırmak için düşünülen yeni tedbirler arasında teşviklerin uzatılması, otomotivde bazı indirimler gibi konular olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni önlemler arasında teşviklerin uzatılması ve başka tedbirlerin olduğunu söyledi.

Eskişehir İl ve İlçeleri Derneği'nin (ESDER) düzenlediği Eskişehirliler Gecesi etkinliğine katılmak üzere kente gelen Bakan Unakıtan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Unakıtan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) hükümetin alması gereken önlemlere ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, iş aleminde herkesin kendine göre değerlendirme yapabileceğini, bunun gayet normal olduğunu kaydetti.

''Bizim geç alınmış bir tedbirimiz yok'' diyen Unakıtan, şöyle konuştu:

''Her türlü tedbiri zamanından önce almaya gayret ediyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu gündeminde bunları görüşeceğiz. Daha sonra bazı yasa çalışmalarını TBMM'ye getireceğiz. Yeni önlemler arasında teşviklerin uzatılması ve başka tedbirler de var. Onları da Bakanlar Kurulunda kabul edildikten sonra Meclise göndereceğiz.''

-''OTOMOTİVDE İNDİRİMLER OLACAK''-

Unakıtan, ''Bu önlemlerin arasında hurda araç indirimi de var mı?'' şeklindeki soruyu, ''Otomotivde indirimler olacak ama onların istediği gibi değil. Başka indirimler var. Bu konu Ekonomi Koordinasyon Kurulunda görüşüldü, bitti, tamamlandı. Hemen Bakanlar Kuruluna sevki yapıldı'' diye yanıtladı.

IMF ile yapılacak anlaşmanın yerel seçimlerin olacağı 29 Mart'tan sonraya erteleneceği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Bakan Unakıtan, şunları söyledi:

''IMF ile anlaşmanın seçim sonuna bırakılacağı gibi bir durum söz konusu değil. Görüşmelerimizde seçim takvimi diye bir şey yok. Görüşmelerimiz sürüyor. Hazine, Maliye ve ilgili Bakanlıklarda çalışmalar devam ediyor. Bu görüşmeler normal seyrinde sürüyor. İnşallah yakında tamamlanır diye düşünüyorum.''