Ünal: Fotokopiler üzerinden mi konuşacağız

CHP Parti Sözcüsü Tezcan'ın açıkladığı belgelere ilişkin ilk yanıt AK Parti Sözcüsü Ünal'dan geldi. Ünal, "Dağıtılan dekontlar fotokopiler. Fotokopi üzerinden gündemi mi konuşacağız? Orijinalleri yargıya teslim etsinler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünal, CHP'nin bugün paylaştığı belgelerle ilgili olarak, "CHP'nin ısrarla siyasetin ve Türkiye'nin gündemini rehin alacak tarzda girişimler oluyor. Siz ortaya bir iddia atıyorsunuz, cumhurbaşkanının yakınlarının yurt dışında hesaplara para gönderdiği gibi tuhaf bir iddia ortaya atıyorsunuz. İddianızı ispat için sunduğunuz belgeler bunu ispat eder nitelikte değil. Bu belgelerin de niteliğini bilmiyoruz. Başsavcılık tarafların mahkemeye başvurmasından dolayı bu belgeleri talep etmiştir. İçeriği bizim tarafımızdan bilinmediği sürece bizim nezdimizde sahte hükmündedir. Dağıtılan dekontlar fotokopiler. Fotokopi üzerinden gündemi mi konuşacağız? Orijinalleri yargıya teslim etsinler. Bundan sonraki süreçte yargı karar verecek. Cumhurbaşkanımız da şimdi yeniden bir dava daha açıyor. Şirketin yetkilileri de karşı dava açtılar. Bu mesele artık TBMM'nin gündeminde değil, mahkemede konuşulacaktır. Artık Türkiye'nin gündemini meşgul etmekten CHP vazgeçmelidir" dedi.

CHP belgeleri basına dağıttıCHP belgeleri basına dağıttı

Ünal'dan Muammer Güler açıklaması

ABD'de görülen davada Reza Zarrab'ın Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'e rüşvet verdiği iddiasıyla ilgili soruya bunun bir kumpas olduğunu dile getirerek, "'17- 25 Aralık'ta yapamadıklarını tamamlamaya çalışıyorlar. Onlarla anlaşmaya giden ve onların istediğini yapan birinin sözlerinden gündem oluşturamayız" diye yanıt verdi.

"MHP müttefiklerimizden bir tanesi"

"Uyum yasaları konusunda uzunca zamandan beri, TBMM'de AK Parti grubundan ve diğer uzmanlardan oluşan heyet çalışmalarını sürdürmekteydi. Çalışmaların neticesinde bugün sayın Genel Başkanımızla yapılan çalışmaların istişaresini yapacağız" diyen Ünal, "Daha önce de açıkladığımız gibi seçim ittifakı teknik bir konu, henüz konuşmak için erken. 15 Temmuz'dan sonra zaten yerli ve milli unsurlarla doğal bir ittifakımız var. MHP de bu çerçevede bizim müttefiklerimizden bir tanesi. Bunlar partinin yetkili kurullarında konuşulur değerlendirilir. Bugünkü ana gündem, 2019 seçimlerine giderken yeni hükümet sistemi ile ilgili mevcut sistemin uyumlu hale getirilmesi açısından yapılan bütün değerlendirmeler. Bugün de istişarelerimizi yaptıktan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.