Unicredit CEO'su istifa etti

Libya Merkez Bankası ve Trablusgarb Devlet Yatırım Kurumu'nun hisselerinin yüzde 7'nin üstüne çıkması ve şirket bağımsızlığı tartışmaları nedeniyle Profumo istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MILAN - Libya Merkez Bankası ve Trablusgarb Devlet Yatırım Kurumu'nun, İtalya'nın en büyük bankası olan Unicredit'deki hisselerinin yüzde 7'nin üstüne çıkması ve şirket bağımsızlığı tartışmaları nedeniyle, Unicredit Üst Düzey Yöneticisi Alessandro Profumo görevinden istifa etti.

İtalyan ekonomik çevrelerinde, Unicredit'in 13 yıldan beri başında olan 53 yaşındaki Profumo'nun işi için mücadele verdiği, söz konusu mücadelenin İtalya'nın en büyük bankası Unicredit'i kontrol etme savaşına döndüğü yorumları yapılıyordu.

İtalyan Hükümetinden kaynaklar Profumo'nun istifasıyla boşalan görevi, geçici olarak yönetim kurulu başkanının üstlenebileceğini açıkladı.

Kurallara göre bir hissedar Unicredit'te yüzde 5'ten fazla oy hakkına sahip olamazken, Libya Merkez Bankası ve Trablusgarb Devlet Yatırım Kurumu'nun İtalya bankasındaki hisselerinin yüzde 7'nin üstüne çıktığı belirtiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir