Üniversite öğrencilerine ücretsiz kurs

Yurtta kalan üniversite öğrencileri, İngilizce'den Çince'ye, ebrudan tezhibe, bağlamadan gitara pek çok alandaki kurslardan ücretsiz yararlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında geliştirilen projeyle yurtta kalan üniversite öğrencileri, İngilizce'den Çince'ye, ebrudan tezhibe, bağlamadan gitara kadar pek çok alandaki kurslara ücretsiz gidebilecek.

Öğrencilerin talep ettiği kurslar anketle belirlenecek, eğitimler ise yurtlarda ayrılan özel mekanlarda veya halk eğitim merkezlerinde yürütülecek.
 
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile YURTKUR arasında, yurtlarda kalan öğrencilerin, halk eğitim merkezlerindeki kurslardan ücretsiz yararlanmasına imkan sağlayan protokol imzalandı. Protokolle yurtlardaki öğrencilere ve personele sosyal, kültürel ve sportif eğitimler ile mesleki ve teknik kurslar verilmesi konusunda fırsatlar sunuluyor.
 
Protokol, İngilizce, Almanca, Rusça, Çince, Arapça, Osmanlıca, ebru, hat, tezhip, çini, seramik, bağlama, gitar, ney, Türk sanat ve halk müziği, halkoyunları, tiyatro, fotoğrafçılık, resim, edebiyat, sosyoloji, tarih, felsefe, mesnevi okumaları, sinema gibi kursların verillmesinde işbirliğini kapsıyor.
 
Öğrenciler, kurslara yurtlarda kurslar için ayrılan yerlerde veya halk eğitim merkezlerinde gidebilecek.
 
YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, Türkiye'nin bütün illerinde ve 145 ilçesinde bulunan yurtlarda, üniversite öğrencilerinin barınma ve yeme içme hizmetinden yararlandığını belirtti.
 
Yurtların artık barınmanın yanında eğitim fırsatlarından da yararlanılabilecek yerlere dönüşmesini istediklerini vurgulayan Kaymakcan, "Protokolle öğrencilerimizin, liderlik, kariyer eğitimleri, farkındalık seminerleri,  saz kursu, İngilizce ve Osmanlıca kurslarından yararlanabilmesine imkan sağlandı" dedi.
 
Kurslar yurt öğrencilerinin ayağına gidecek
 
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli ise ulusların en önemli sermayesinin insan olduğuna işaret ederek, genç nüfusun her açıdan donanımlı olması gerektiğini vurguladı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün, yurt genelindeki bin 300 birimiyle genç ve yetişkin eğitimi konusunda fırsatları halka sunmaya çalıştığını dile getiren Biçerli, projenin kişisel ve mesleki gelişim açısından gençlerin kendilerini geliştirmesi için olumlu bir adım olduğunu belirtti.
 
Yurtlarda kalan öğrencilerden anket aracılığıyla talep toplanacağını anlatan Biçerli, saz kursundan, el sanatlarına, yabancı dilden, ebruya kadar yaklaşık 2 bin programdan daha çok tercih edilenlerden kurs verileceğini belirtti.
 
Biçerli, "Kurslarımız öğrencilerimizin ayağına gidecek. YURTKUR, bize yurt binalarında yer gösterecek. Öğrenciler üst katta barınıp, alt katta boş zamanlarında ulaşım sorunu yaşamadan bu kurslardan yararlanacak ve sertifikalarını alacaklar. CV'lerinde bu sertifikaya da yer verecekler" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir