Üniversite öğrencilerinin projeleri Ankara'da yarışacak

TÜBİTAK'ın üniversite öğrencileri arasında düzenlediği üç ayrı proje yarışmasının finali, 23-25 Haziran'da yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun  (TÜBİTAK), üniversite öğrencileri arasında düzenlediği girişimcilik, yazılım ve sanayi alanlarına yönelik üç ayrı proje yarışmasının finali, 23-25 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığının (BİDEB) organize ettiği 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması, 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ve 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasına bu yıl bin 7 proje başvurusu alındı.

Yarışmalarda finale kalan eserler, 23-24 Haziran 2014 tarihlerinde Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergilenecek. Üniversitelilerin birbirinden ilginç projelerinin yer aldığı sergi, iki gün boyunca 10.00-18.00 saatlerinde ziyarete açık olacak.

Serginin ardından 25 Haziran Çarşamba günü saat 11.00'de Congresium Ankara'da, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere düzenlenecek törenle ödülleri verilecek. 

2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

Girişimcilik kültürünün gençler arasında yaygınlaşmasını amaçlayan Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında, üniversite öğrencilerinin fikirlerinin hayata geçirilmesine destek sağlanıyor. Yarışmaya ön lisans, lisans, lisansüstü ve Açık Öğretim Fakülteleri öğrencileri başvurabiliyor. Yarışma genel, teknoloji ve sosyal girişimcilik olmak üzere üç kategoride düzenleniyor.

2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışmasında ise bitirme tezi aşamasındaki lisans öğrencilerinin hazırladığı, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen bitirme projeleri yarışıyor.

Bu yarışma kapsamında sanayide uygulama potansiyeli olan ürün, yöntem, süreç iyileştirme veya geliştirmeye yönelik araştırma konularındaki projeler değerlendiriliyor. Ürün ve süreç geliştirme kategorisinin yanı sıra alan özel ödülleri ile 14 farklı alanda 14 öğrenciye ödül verilecek.

2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması

Yazılım Projeleri Yarışması da bilişim teknolojilerini yenilikçi ve girişimci bir şekilde kullanarak Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten lisans öğrencilerine yönelik düzenleniyor. Bu Yarışmada bilgi ve becerilerin geliştirilmesi de teşvik ediliyor.

Yarışma, bilimsel çözümler, akıllı ve teknolojik çözümler, sosyal yaşam ve eğlence uygulamaları, açık kaynaklı yazılım uygulamaları olmak üzere dört kategoriden oluşuyor.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilere 10 bin lira, ikincilere 7 bin 500 lira, üçüncülere ise 5 bin lira para ödülü verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir