Ünlülerin uyuşturucu iddianamesi kabul edildi

Aralarında ünlü isimlerin yer aldığı 53 kişi hakkında, "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. Ünlü oyuncuların da arasında bulunduğu 53 kişi 21 Mayıs 2014'de hakim karşısına çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ile 38 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Davanın sanıkları arasında yer alan oyuncu Hakan Yılmaz ise diğer ünlülerin aksine suç örgütüne yardım etmekle suçlandı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal'ın hazırladığı 203 sayfalık iddianame, mahkemeye gönderildi. TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. 

Kabul edilen iddianamede, tutuklu sanıkların Abdurrezak Şin, Ahmet Yılmaz, Ahmet Sağlam, Ahmet Çardak, Burhan Albayrak, Cemil Zirek, Cihan Güçlü, İbrahim Bayraktar, Murat Yaşar, Mustafa Çardak, Nusret Aldemir, Özhan Binici, Recep Davulcu ve Zeki Yalçın olduğu görülürken, soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2013'te tutuklanan oyunculardan Eray Özbal'ın İstanbul 1 No'lu Hakimlik tarafından 10 Eylül 20013'te tahliye edildiği anlaşıldı. 

Uyuşturucuya "kılagaris", "süt", "papatya" şifreleri 

İddianamede şarkıcı Mehmet Erdem'in, diğer şüpheliler Cihan Güçlü ve Özhan Binici'den aldığı uyuşturucu maddeleri, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Sinem Gürtekin ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği öne sürülürken, gözaltına alınan Erdem'in teknik takibe karşı duyarlı olduğu anlatıldı. 

Fiziki takip yapılan Mehmet Erdem'in, "Çeto" lakaplı şahıstan aldığı esrarı kullanmak için evine gittiği sırada, daha önce gözaltına alındığı operasyonda kendisini takip eden görevlileri görerek tanıdığı ifade edilen iddianamede, Erdem'in takip edildiğini düşünerek hukuki konuda danışmak için bir kişiyi arayarak durumunu anlattığı bildirildi. İddianamede, oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun kız arkadaşına, Mehmet Erdem'den "Kılaragis (sigaralık) alayım" diyerek esrar almak istediğini söylediği, daha sonra da Erdem'e esrar maddesini almaya geldiğini söylediğinin tespit edildiği aktarıldı. 

Şüpheli Mehmet Erdem'in soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütüyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağı olmadığı ve savunmasında esrar maddesini kullandığını beyan ettiğine işaret edilen iddianamede, Erdem'in, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak ve Sinem Gürtekin'e karşılıklı olarak uyuşturucu temin ettiğinin açıkça tespit edildiği öne sürüldü. 

İmirzaloğlu, yer temin etmekle suçlandı 

Şüphelilerden oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile ilgili de Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'dan temin etttiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile kullanarak bu kişilere esrar kullanılması için yer temin ettiği görüşüne yer verilen iddianamede, İmirzalıoğlu'nun ayrıca Engin Altan Düzyatan ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara kendi evinde esrar temin ettiği ve gidemediği zaman esrar almaya şoförünü gönderdiği öne sürüldü. 

İmirzalıoğlu'nun, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde esrardan, "CD", "papatya" ve "süt" şifrelerini kullanarak bahsettiği ileri sürülen iddianamede, İmirzalıoğlu'nun savcılık ifadesinde, "2 yıl önce bir kez esrar denediği, bir iki ay öncesinde Simi Adası'ndaki tatilde bir arkadaş grubu içerisinde kendisine ikram edildiği, sarma tütün zannedip içtiği, onun dışında esrar kullanmadığı" şeklinde savunma yaptığı belirtildi. 

İddianamede, oyuncu Murat Yıldırım'ın, Sarp Apak ve çevresinde yüz yüze görüştüğü, kimlikleri tespit edilemeyen şahıslardan aldığı esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara parasız bir şekilde verdiği öne sürülürken, şarkıcı Koray Candemir'in de Eray Özbal'dan aldığı esrarı, Duygu Yetiş, Mehmet Cem Karcı ve kimlikleri tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği ve esrardan "süt" diye bahsettiği ifade edildi. 

İlk duruşma 21 Mayıs'ta 

Benzer suçlardan 7 şüphelinin, 9,5 ile 27,5 yıl, 3 şüphelinin 8,5 ile 25,5 yıl, 1 şüphelinin 12 ile 35 yıl ve 2 şüphelinin de 11 ile 33 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenen iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma tarihi olarak 21, 22 ve 23 Mayıs günlerini belirledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir