Uruguay'dan alınan büyükbaşlar, Trabzon'da

Çoğunluğu Angus cinsi olan 6 bin 300 büyükbaş canlı hayvan, Trabzon Limanı'na getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Et ve Balık Kurumunun (EBK) et fiyatlarındaki artışı dengelemek için kasaplık hayvan ithalatı için düzenlediği ihale kapsamında Uruguay'dan temin edilen hayvanlar, Trabzon'a getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Uruguay'dan 27 gün önce yola çıkan ve çoğunluğu Angus cinsi olan 6 bin 300 büyükbaş canlı hayvan, Panama bandıralı 'Kenoz' adlı gemi ile Trabzon Limanı'na getirildi.

Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimlerince gemide yapılan kontrollerin ardından hayvanlar, dezenfekte edilmiş kamyonlara yüklenmeye başlandı. Kamyonlara yüklenen hayvanlar, gümrük işlemlerinin ardından Et ve Balık Kurumunun Erzurum, Bingöl ve Ağrı'daki entegre tesislerine taşınmaya başlandı. Hayvanlardan bin adedi Erzurum'a, 2 bin 800'ü Bingöl ve 2 bin 500'ü de Ağrı'ya gönderilecek.

Hayvanların kamyonlara yüklenmesini takip eden Et ve Balık Kurumu Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever, ithal edilen hayvanların hem yurt dışında hem de Türkiye'ye girişlerinde tüm sağlık kontrollerin yapıldığını ve herhangi bir soruna rastlanmadığını söyledi.

Hayvanların Trabzon Limanı'ndan Erzurum, Bingöl ve Ağrı'ya sevkıyatını gerçekleştiren nakliyat firması yetkilisi Ömer Ergenç, geminin boşaltım işleminin yaklaşık 2.5 gün süreceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir