Üsküdar Belediyesi'nde patlama

Olay yerinden incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, patlama ile ilgili araştırmaların sürdüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Üsküdar Belediyesinin ek hizmet binasının önündeki çöplükte bir patlama meydana geldi.

Alınan ilk bilgilere göre, Selimiye'de bulunan ek hizmet binasının önündeki çöp bidonunun arka kısmında, saat 09.25 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından olay yerinden motosikletle kaçtığı öne sürülen biri kadın 2 kişi aranıyor.

"Araştırmalarımızı sürdürüyoruz"

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Üsküdar'daki patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu.

Selimiye Atölyeler Caddesi'ne gelerek patlamaların meydana geldiği Üsküdar Belediyesi Ek Hizmet Binası ve Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nin yakınında incelemelerde bulunan Cerrah, yetkililerden bilgi aldı. Olay yerinden ayrılışı sırasında basın mensuplarının soruları üzerine Cerrah, "Araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Patlamalar, çöp kamyonundan mı, yoksa çöpten mi kaynaklandı bunu araştırıyoruz. Hafif şekilde yaralanmış ve tedavisini ayakta görmüş 3 işçi var, durumları iyi. Bomba uzmanı ekipler burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Raporlarını alacağız ve çalışmalarımızı sizinle paylaşacağız" dedi.

Patlamanın nedeni araştırılıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, patlamaların belediyenin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yer aldığı Selimiye'deki hizmet binasının yakınında olduğunu kaydetti. Çakır, "Bana ulaşan bilgilere göre 3 adet patlama olmuş. 2'si binanın yakınındaki Karacaahmet Mezarlığı'nın içinde, biri ise park alanında bulunan çöp kamyonunda meydana gelmiş" diyerek, park alanındaki araçlarda önemli bir hasarın meydana gelmediğini, binanında sadece bir camının çatladığını kendisine ilettiklerini söyledi. Çakır, emniyet güçlerinin, patlamaya neyin neden olduğuna ilişkin araştırmasını sürdürdüğünü de ifade ederek, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Görgü tanıkları: Mezarlıktan bomba attılar

Görgü tanıkları patlamaların, hizmet binasının hemen arkasındaki Karacaahmet Mezarlığı'ndan ağaçların arasından atılan bombaların yol açtığını öne sürdüler. Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nde çalışan bir işçi, patlama sonucu şarapnel parçasının ayağına isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yaralanan işçinin, ambulans ile Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Patlama nedeniyle belediyenin ek hizmet, atölye ve Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) binalarının camları kırılırken, park halindeki araçlarda da maddi hasar oluştu. TOGEM çalışanları, art arda şiddetli 3 patlama sesi duyduklarını ve korkuyla binayı terk ettiklerini anlattılar. Bu arada, olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin patlamaya ilişkin incelemeleri sürüyor. Güvenlik amacıyla olay yerine, 100 kadar da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis sevk edildi. 

"Patlama bütün boyutlarıyla araştırılıyor"

İstanbul Valisi Muammer Güler, olayla ilgili çalışmaların bütün boyutlarıyla araştırıldığını belirterek, Üsküdar'da belediyenin ek hizmet binasının arka tarafında kamyonların park olarak kullandığı yerdeki bir çöp kamyonunda patlamanın meydana geldiğini söyledi. Güler, "Şimdi oradaki patlamanın sebebi araştırılıyor. Çöplerin içinden mi çıkmıştır? Başka bir yerden mi gelmiştir? Bütün boyutlarıyla olay araştırılıyor. Çok kısa zamanda basına bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz" dedi. Patlamaya "el bombası" veya "havan mermisinin" neden olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Güler, "İddiaları biz de değerlendiriyoruz. Hangi taraftandır? Nasıl olmuştur? Arkadaşlarımız bakıyorlar. Patlamanın nedenini tespit etmeye çalışıyoruz. Patlamaya neden olan maddenin niteliği nedir, nereden gelmiştir, oraya nasıl konmuştur gibi..." dedi.Vali Güler, patlamada 3 kişinin hafif şekilde yaralandığını ve ayakta tedavilerinin sürdüğünü ifade etti. Gazetecilerin olay yerinde kaç patlama olduğuna ilişkin sorusuna ise Güler, "O konuya da ayrıca bakıyoruz" karşılığını verdi.