Uterqüe, Türkiye pazarına girdi

İspanyol Inditex Gruop'a ait aksesuar markası, resmi açılışını yarın nişantaşı mağazası ile yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Bünyesinde Zara, Zara Home, Massimo Dutti gibi markaları bulunan İspanyol Inditex Gruop'a ait aksesuar markası Uterqüe, Türkiye pazarına girdi.
Uterqüe Genel Müdürü Costas Antimissaris, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Uterqüe aksesuar zincirini kurma fikrinin 2,5 yıl önce doğduğunu, aksesuar konusunda piyasada önemli eksiklik bulunduğunu, diğer taraftan aksesuara talep olduğunu gördüklerini ifade etti.
Antimissaris, bir yıllık hazırlık süreci sonunda 17 Temmuz 2008'de İspanya'da aynı gün 5 mağaza açtıklarını, 2008 yılını 25, 2009 yılını 58 mağazayla kapattıklarını ve Nişantaşı mağazasının 62. mağazaları olacağını bildirdi.
Akmerkez'de bir süre önce bir mağazalarının açıldığını ve yarın açılacak Nişantaşı mağazasıyla resmi olarak pazara gireceklerini belirten Antimissaris, Inditex markaları açısından Türkiye'nin stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin önceliklerinden biri olduğunu dile getiren Antimissaris, Türkiye piyasasının yeni ticari sunuşlara iyi bakmasından dolayı ilk adımlarından biri olarak bu piyasayı belirlediklerini söyledi.
Mağazalarında çanta, ayakkabı, bijuteri, giysi ve kemer, güneş gözlükleri, fular gibi aksesuar olmak üzere 5 ürün grubu bulunduğunu kaydeden Antimissaris, ürünlerinin sınırlı sayıda üretildiğini ve mağazalarına haftada 2 kez yeni ürün geldiğini belirtti.
Türkiye'den kumaş ve deri materyal temin ediliyor
Antimissaris, soruları yanıtlarken, Türkiye'de önemli büyüme elde etmeyi istediklerini vurgulayarak, "Mağaza açılış hızımız, emlak fırsatlarına bağlı olacak. İstanbul'a odaklanmak istiyoruz. En özel cadde ve AVM'lere odaklanıyoruz. İstediğimiz yeri bulamadığımız takdirde planladığımızdan daha yavaş ilerleyebiliriz" dedi.
Satış beklentisine ilişkin soruya Antimissaris, "Kafamızda somut bir rakam yok. İyi bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.
Costas Antimissaris, tekstil ürünlerinin İspanya ve Portekiz'de üretildiğini, Türkiye'den kumaş ve deri konusunda materyal temin ettiklerini, İspanya, İtalya ve Türkiye'den deri ve tekstil, Asya'dan bijuteri, takı sağladıklarını anlattı.
Bu konularda ilginizi çekebilir