Vaillant yüzde 25 büyümeyi hedefliyor

Şirket, ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarında bu sene 10-15 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Vaillant Grup Türkiye Ülke Menajeri Christoph Michael Grosser, Türkiye'de ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarında bütün ürünleriyle pazar lideri olduklarını söyledi.

Aynı zamanda Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü de olan Grosser, Vaillant'ın Türkiye'de 1992 yılında hizmet vermeye başladığını belirtti. Grosser, tüketici odaklı hizmet verdiklerini, toptancı olarak çalışmadıklarını söyleyerek, "Tüketici odaklı, sistem çözüm ve servis hizmetlerimizi kendi elemanlarımızla sağlıyoruz" dedi.

Vaillant Grup olarak 2007 yılının ekim ayında demir döküm konusunda tarihi bir geçmişi olan Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ'yi satın aldıklarını ifade eden Grosser, "Böylece Türkiye'deki organizasyonumuz genişledi. Her iki markayı da marka bilinciyle geliştirmeyi ve böylece Vaillant Grup'un yurt dışındaki 136 yıllık tecrübesini tüketiciye aktarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kombide pazar paylarının yüzde 53 olduğunu vurgulayan Grosser, termosifonda yüzde 58, şofbende yüzde 78 pazar paylarının olduğunu belirtti. Grosser, panel radyatörde yüzde 28 pazar payıyla lider olduklarını ifade ederek Türkiye'de ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarında bütün ürünleriyle pazar lideri olduklarını söyledi. Çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini açıklayan Grosser, "Toplam yatırımlara baktığımızda geçen yıl kriz dönemi olmasına rağmen, yaklaşık 40 milyon euro yatırım yaptık. Bu sene de 10-15 milyon euro yatırım yapmayı hedefliyoruz. Şu anda istikrarlı yatırımlarımız ve gelişmelerimiz devam ediyor" dedi.

Vaillant markada 2010 yılı hedeflerinin yeni enerji bayilikleri oluşturmak olduğunu anlatan Grosser, şunları kaydetti:

"Biz ürünlerimizi Almanya'dan ithal ediyoruz. Satılan ürün, bayilerimiz tarafından monte ediliyor. Servis hizmetlerini de kendi elemanlarımız yapıyor. Rakiplerimize, kendi servis elemanlarımızla oluşturduğumuz sistemle rakip oluyoruz. Şu anda toplam 2009'a nazaran yüzde 25 büyümek istiyoruz. 2009 yılında belli bir seviyede durduk. Pazar paylarımız şu anda yüzde 6 artmışsa da bunu şu anda kendi sektörümüzde tekrar toparlama yılı olarak görüyoruz. Genel sektörün yüzde 20 büyüyeceğini tahmin ettiğimiz bu yıl, firma olarak yüzde 25 büyümeyi planlıyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir